[#1] podkręcanie apollo 1240
Do jakiej częstotliwości można podkręcić kartę apollo 1240/33MHz? Słyszałęm, że do 40 chyba spokojnie , a przydałoby się do 50.
[#2] Re: podkręcanie apollo 1240

@Radoslav, post #1

Powinno dac sie oscylatorem 97,7 MHz. Mozliwe ze takze 100.
[#3] Re: podkręcanie apollo 1240

@Radoslav, post #1

Cóż do 40 MHz można podkręcić bez problemu, potem podobno są problemy z elektroniką karty. Ja swoją Apollo 040 - 25 podkręciłem do 40 MHz i działała dobrze, powyżej 40MHz różne cuda się działy :D Jeżeli podkręcisz do 50 MHz i karta będzie stabilnie działała przez np godzinę to OK, jeżeli nie to niestety nie da sie.
[#4] Re: podkręcanie apollo 1240

@Olo, post #3

Ja kiedys probowalem krecic Apollo 630/40 do 50MHz, ale nie poszlo.
alektronika zawsze ma jakis zapas, ale ta moja karta chyba byla juz krecona fabrycznie. (tak mi sie wydja)
nie sprawdzalem, bo radiator jest przyklejony.
w kazdym razie procek sobie chyba radzil, bo speeda bylo widac od razu, ale ilosc bledow na dysku przekraczala ilosc plikow.
wydaje mi sie, ze krecenie 040/33 powyzej 40MHz nie jest zdrowe.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem