[#1] CD32 i tworzenie kompilacji na CD
Parę lat temu zacząłem wyszukiwać i ściągać na swoją CD32 obrazy składanek na CD32 o tytułach 888, 444, 333, 200, Team 17 Anthology itp.

http://zapodaj.net/da64263921d4.jpg.html

Jedna z nich wygląda na taką jakby niedokończoną. Nie wszystkie tytuły chodzą i nawet mają adnotację przy sobie, że nie są wystarczająco sprawdzone.

Nasunęła mi się w związku z tym konkluzja, że skoro jest tych składanek tyle i wszystkie mają menu tego samego typu, to może został stworzony jakiś fajny programik na PC umożliwiający tworzenie takich kompilacji w nieskomplikowany sposób.

Czy ktoś coś wie na ten temat? Interesował się sprawą bądź też jest w stanie powiedzieć coś więcej na temat twórców owych kompilacji?

[#2] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@Duracel, post #1

Te kompilacje zostały stworzone prawdopodobnie za pomocą tego:
http://www.paradroid.net/ags/

Większość tych gier jest w formacie whdload.

Ostatnia modyfikacja: 24.10.2010 14:32:43
[#3] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@rafgc, post #2

Fajnie, ze znalazles to info. Inna sprawa, ze szkoda iz nie ma jakiegos lopatologicznego interfrejsu do tego, typu przeciagnij i pusc.

Z mila checia zrobil bym sobie skladanke tylko takich hitow ktore fajnie mi sie kojarza z najlepszymi czasami i ktore dobrze by sie sprawdzily w retroimprezie.

[#4] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@Duracel, post #3

Czy ktoś może testował już TO i przygotował już sam jakąś składankę do CD32?

Program do ściągnięcia TUTAJ jako AMIGA CD32 Games Compilation Toolkit

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2013 07:49:50 przez Duracel
[#5] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@Duracel, post #4

Tak na marginesie, ciekawy temat na artka...
[#6] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@Duracel, post #4

Coś nie działa ten link ;->
[#7] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@Hellena, post #6

Pierwszy działa, drugi widzę, że wymaga hasła co jest dziwne, bo wchodząc po linku z wątku opisującego program, można wejść bez loginu i hasła.

Ścieżka to:
ftp://ftp.magix.ws/Commodore_Amiga/App/Archive/
i tam sobie siedzi Games Compilation Toolkit

----
ok. widzę, że jak się klika bezpośrednio w linka skopiowanego to oczekuje logowania, ale jak się kliknie najpierw link z opisem programu, potem jedyny link na w pierwszym wpisie autora, a następnie w pierwszy link do serwera (Web Browser friendly link:...), to można się dogrzebać klikając w kolejności:

Commodore Amiga
App
Archive
Amiga CD32 Games Compilation Toolkit ... (jest kilka wersji widzę, ale nie wiem czym się różnią).

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2013 11:23:32 przez Duracel
[#8] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@Duracel, post #7

hehe z odnośnika chcę hasla.. mam zakładkę do ftp-a Magixa, i w chodzi bez hasła..
[#9] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@Duracel, post #7

A teraz:

kliknij tutaj ...

i wtedy:
Commodore Amiga
App
Archive
Amiga CD32 Games Compilation Toolkit ...

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2013 12:02:40 przez Dopuser
[#10] Re: CD32 i tworzenie kompilacji na CD

@Dopuser, post #9

Tak, zgadza się. Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego po stworzeniu linka oczekuje logowania, a normalnie jak się klika tam z forum to nie ma problemu. Grunt, że Tobie się udało go zamieścić i działa.

No to teraz pozostaje tylko czekać, kto pierwszy przetestuje i opisze wrażenia i jak się tworzy te kompilacje. Z tego co zrozumiałem to muszą być gry pod WHDLoad. No tak, zresztą rok temu już było o tym WHDL pisane

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2013 13:01:49 przez Duracel
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem