[#1] Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?
Witam amimaniaków:)
Od paru dni jestem "znowu" szczęśliwym posiadaczem Amisi. Postanowiłem rozbudowac ja o HDD na zasadzie CF. I tutaj zaczynają sie schody. Mam karte na PCMCIA do której wkładam CF. Mam zamiar równie zamontować CF w środku Amigi jako HDD. I teraz pytanie o transfer danych - czy da sie jakos zainstalowac gre z obrazu ADF na dysku twardym Amigi bez nagrywania jej uprzednio na dyskietke? Chciałbym tego uniknąć.
[#2] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@Amiga4ever, post #1

bylo juz wiele na ten temat ...ale bede samarytaninem i odpowiem
1.potrzebny ci kickstart min 37.300 jesli masz 37.299 masz pod gorke
2.mozesz wybrac rodzaj nosnika carta pamieci do 4 GB lub dysk 2.5 cala talerzowy.
3.musisz kupic klkucz WHDLoad i sciagnac gry z internetu poprzez karte PCMCIA > CF
4.Do zabawy w WHDLoad potrzeba wiecej pamieci niz 1 MB ile ty masz ?

Ostatnia modyfikacja: 28.10.2010 23:16:03
[#3] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@Amiga4ever, post #1

Gry tzw. DOSowe i posiadające instaler z wirtualnej dyskietki instalujesz na HD.
Gry DOSowe nie mające instalera często wystarczy przekopiować do katalogu na HD i ustawić Assign.
Gry nie DOSowe i nie mające instalera (czyli większość) załatwi pakiet WHDLoad.

Pozdrawiam
[#4] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@RadoslawF, post #3

Wczoraj zorientowałem że mam kickstart 299 :( Ale już po problemie bo leci do mnie Rom 3.1 version 40.63 prosto z Ameryki:)
Teraz tylko musze Amisie do 2 MB rozszeczyc. Czy to jest maksymalna pojemnosc w Amigach 600?
[#5] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@Amiga4ever, post #4

Maksymalnie bez karty turbo to 2MB Chip, 8MB Fast i 1,5MB Slow.

Pozdrawiam
[#6] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@RadoslawF, post #5

Warto w pamiec fast inwestowac? A te turbo co ma wyjsc na gwiazdke? Ciezki montaz? A tak w ogóle to podłączyłem AMisie do TV LCD Sharp 46'' i wygląda obłędnie na samym kablu EURO :) A myslałem że AMiga nie będzie działac na LCD bez scandoublera itp I jeszcze jedno pytanie - czym się róznia pamieci 1MB do AMigi 600 A601 i A603? Tą pierwsza mogę kupić za 25 funtów a drugą za 35 funtów. Którą wybrać?

Ostatnia modyfikacja: 29.10.2010 21:43:13
[#7] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@Amiga4ever, post #6

Najpierw rozszerz maksymalnie Chip, jak będzie mało to będziesz myślał nad Fastem.
Do tego nowego turbo trzeba będzie komputer lub płytę główną do producenta wysyłać.
Pomerdałeś VGA LCD z TV LCD.
A603 ma podstawkę pod Indivision ECS i port zegara.
Do portu zegara wepniesz kartę dźwiękową, szybki port RS232 lub kartę z USB, ale do niej chyba lepszy procek jest potrzebny.

Pozdrawiam
[#8] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@RadoslawF, post #7

Dobrze napisalem ze podlaczylem do TV LCD poprzez euro kabel.
[#9] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@Amiga4ever, post #8

Ale tutaj "myslałem że AMiga nie będzie działac na LCD bez scandoublera itp" miałeś na myśli VGA LCD a nie TV LCD.

Pozdrawiam
[#10] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@RadoslawF, post #9

No chyba ze tak:P Jakos nie udalo mi sie znalezc w sieci ze bedzie dzialac na TV LCD bez problemu wiec podszedlem do tego dosc sceptycznie. Jezeli rozszerze pamiec chip to 2 MB i dokupie 1 MB Fast na PCMCIA to wpynie to pozytywnie na WHDloader'a ? Pytanie czy warto brac to rozszerzenie FAST na PCMCIA

Ostatnia modyfikacja: 30.10.2010 07:45:15
[#11] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@Amiga4ever, post #10

Odradzam.
Blokujesz sobie gniazdo PCMCIA które jest przydatne do przenoszenia danych przez przelotkę CF-PCMCIA lub kartę sieciową.
Lepiej kupić rozszerzenie Fast zakładane na procesor 5,5 lub 9,5MB, taka pojemność jest przydatna w przypadku obsługi gier wielodyskowych pod WDHLoad.

Pozdrawiam
[#12] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@RadoslawF, post #11

A czy montaz takiego cuda ktore sie naklada na CPU jest trudna? Tzn trzeba cos lutowac itp?
[#13] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@Amiga4ever, post #12

Trzeba rozkręcić obudowę i nałożyć płytkę na procesor.
Nic nie trzeba lutować.

Pozdrawiam
[#14] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@RadoslawF, post #13

Hmm brzmi ciekawie. Teraz pytanie - gdzie takie cudo dostac?
[#15] Re: Amiga 600 /CF Card i pliki ADF?

@Amiga4ever, post #14

Robi to i sprzedaje rafqc, skrobnij do niego maila z pytaniem.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem