[#31] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #30

Musi działać na 100%
[#32] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #16

Kolejne zagadkowe zachowanie Amigi. Po wlaczeniu slychac klikniecie stacji. Zapala sie kontrolka Power oraz Caps. Jak narazie OK. Ekran czarny. Po typowych 30s nic sie nie dzieje. Po kolejnych minutach Amiga zaczyna pokazywac ekran powitalny ale zanim dyskietka wejdzie do stacji (mowa o animacji) resetuje sie i tak wkolo Macieju. Podpowiedzi????
[#33] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #32

mowisz o tej A500 czy A600 z romem 37.300 ?
jesli tak w drugim przypadku amiga czeka na rozkrecenie sie mechanizmu dysku i kalibracje glowic

[#34] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@HOŁDYS, post #33

Mowie o probie wskrzeszenia A600. Z A500 i Kick 2.05 narazie dalem sobie spokoj.
[#35] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #34

Wymienilem kondensator zaraz obok wyjscia TV, 10V-1000uF. Amiga wlaczyla sie i nawet zadzialala, chyba bo nie byla podlaczona do monitora. Ale kontrolki i stacja zaczela czytac. Zadowolony poskladalem wszystko do kupy a tu nic. Od nowa tak samo. Zaczynam tracic cierpliwosc. Pomocy. Ktos moglby zrobic zdjecie swojej plyty, tak by bylo widac wartosci kondensatorow?
[#36] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #35

OK. Amiga wskrzeszona. Po wymianie wiekszosci kondensatorow chodzi jak burza. Nawet nie trzeba czekac zanim pojawi sie dyskietka. Poprostu wlaczasz i heja. Superfrog dziala nawet na przerobionej stacji PC. Niestety bylo by zbyt pieknie. Nagle zanikl glos z wyjscia sereo. Nie calkowicie bo zwiekszajac glosnosc na maksa slychac dzwieki. Dodatkowo joypad w porcie 2, wciskajac przycisc do gory daje w grze ruch lewa-gora. Przy wybieraniu opcji, np. w Superfrog nie daje sie zmieniac gora dol. Co moze byc?
[#37] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #36

Halo. Koledzy elektronicy. Zadnej podpowiedzi na bule mojej Amigi.

Ostatnia modyfikacja: 08.11.2010 12:10:56
[#38] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #37

jest jedna..otworz okno ..wez rozbieg i sproboj trafic w Window

[#39] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #37

popatrz czy elektrolit (eee?) nie uszkodził ściech... patrz dokładnie bo czasami nie ma odbarwienia...

[#40] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@HOŁDYS, post #38

Ha ha ha. Ale smieszne. Jestem ciekawy czy ty tak robisz ze swoim sprzetem. Kazda Amiga na tym swiecie jest na wage zlota. ;)
[#41] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@jaa2, post #14

Któryś kolega na forum podpowiedział że elektrolity SMD są w pF, a nie w mF czy uF.

Głupot Ci nagadał.

[#42] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@UZi, post #41

To juz teraz nie ma znaczenia. Nie wszyscy musza sie znac. Teraz zostaje fakt ze mam glos jak z super extra wyciszaczem oraz joy ktory po nacisnieciu do gory idzie lewa-gora. I nie jest to problem joya ale portu?
[#43] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #42

Posprawdzaj ścieżki i/lub zimne luty. Szczególnie w miejscach gdzie wymieniałeś kondensatory. :)

[#44] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@UZi, post #43

Joy port juz dziala. Zaostaje jeszcze problem z glosem.Nie dziala jak powinno nawet na wyjsciu TV.
[#45] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@Drupi77, post #44

co zrobiles ? ze zadzialal ?

[#46] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@HOŁDYS, post #45

Ta Amiga to chyba przez te lata była zakuta w dyby w podmokłym lochu ...
[#47] Re: Amiga 600 i nie poprawna praca.

@HOŁDYS, post #45

W odpowiedzi na #44
Jeden ze scalakow mial nozke ktora robila niewielkie zwarcie ze sciezka ktora leci zaraz obok. Teraz musze znalesc ten dzwiek i Amiga bedzie jak nowa. Hahahah. OK
W odpowiedzi na #45
Calkiem mozliwe. Ale wedlog mnie jak zaczela dawac oznaki padajacych kondensatorow, to trafila na pawlacz albo do piwnicy a jak przyszly czasy na sprzatanie to ja sie znalazlem i ja kupilem. Z wiedza oczywiscie ze jest do przetestowania bo w dziwny sposob poprzedni wlasciciel nie mial ani zasilacza czy myszki itp itd do przetestowania. Co tam aby wiecej takich sprzetow do odratowania.
Teraz poluje na A1200.

Ostatnia modyfikacja: 09.11.2010 23:11:44
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem