[#1] HD do amigi
Witam i pozdrawiam wszystkich. Mam problem z wykryciem dysku 3,5 cala. Probowałem poleconego mi programu HDInstTools (bo nie mam dyskietki install, dostalem tylko 5 dyskietek) ale mi nie wychodzi. Prosze o instrukcje i potrzebne polecenia. Czy jest do tego jakis inny program (oprocz ToolBoxa). Dzieki serdeczne :D
[#2] Re: HD do amigi

@latosik, post #1

Jezeli nie widac HD to nie jest wina HDToolboxa, tylko sprzetowa. Napisz do jakiego kontrolera podlaczyles i ile urzadzen oraz gdzie te urzadzenia sie znajduja. Jezeli do standardowego na a1200 to ustaw zworke w HD na Master (lub Single Master),a gdy podlaczony jest takze CD-ROM to zworka w CD-ROMie musi byc na Slave...Jezeli wszystko bedzie porawnie "widziane" to ustaw partycje systemowa jako bootujaca. Nastepnie przekopiuj wszystkie Katalogi/pliki z dyskietki Workbench, a pozniej z innych dyskietek. Jezeli dyskietka bedzie miala nazwe katalogu istniejacego juz na HD (dyskietce Workbench) to zawarotsc jej wrzuc do tego katalagu, a jezeli nie to wrzuc bezsposrednio na ta partycje HD.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem