[#1] PC7: Niezainicjalizowany
Witam!
Przestawiłem maskę i maxtransfer (dziękuję szulu za pomysł - wczorajszy post: Błędy na HDD pod OS 3.9) na wartości podane w FAQ OS3.9 i jak na razie jest super. Nic się nie krzaczy. Boing Bagi się ładnie zainstalowały. Jednakże jest taki mały świrek. Miałem swoją mountlistę do ZIPa (Iomega, nie scsi) i ładnie działało pod WB3.1 (z FastAtą). Teraz moja mountlista (ZIPPC z Aminetu + małe przróbki: unit i device) w ogóle nie działa, za to mountlista z FastAty odpala ikonkę ZIPa, ale z napisem PC7:Niezainicjalizowany. A fajnie się przenosiło ZIPem progsy z Aminetu (z PCta), więc mi trochę zależy. Co jest innego w OS3.9 niż w WB3.1, jeżeli chodzi o sterowanie ZIPem!!!??? FastAta używa sterownika transdisk.device (nie mam pojęcia skąd go bierze) - jak na razie jedynego ze sprawdzanych przeze mnie, pod którym ZIP działa. Dopisałem w ikonce PC7: ACTIVATE=1 oraz DONOWAIT, ale nic nie pomogło! W s-s nie mam linijki z SKIPROMUPDATES, bo w FAQ OS3.9 jest napisane, że jest to niepotrzebne dla ATA3.driver v6.0.
Może ktoś wie ja zainicjalizować ZIPa???!!!

[#2] Re: PC7: Niezainicjalizowany

@Kitech, post #1

Jest juz ATA3.driver6.1
Sprobuj skorzystac z FAT95 i mountlisty do ZIP100 jaka jest dolaczona do pakietu.
ZIPa masz podlaczonego jako SECONDARY SLAVE? (unit7)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem