Witam!
Przestawiłem maskę i maxtransfer (dziękuję szulu za pomysł - wczorajszy post: Błędy na HDD pod OS 3.9) na wartości podane w FAQ OS3.9 i jak na razie jest super. Nic się nie krzaczy. Boing Bagi się ładnie zainstalowały. Jednakże jest taki mały świrek. Miałem swoją mountlistę do ZIPa (Iomega, nie scsi) i ładnie działało pod WB3.1 (z FastAtą). Teraz moja mountlista (ZIPPC z Aminetu + małe przróbki: unit i device) w ogóle nie działa, za to mountlista z FastAty odpala ikonkę ZIPa, ale z napisem PC7:Niezainicjalizowany. A fajnie się przenosiło ZIPem progsy z Aminetu (z PCta), więc mi trochę zależy. Co jest innego w OS3.9 niż w WB3.1, jeżeli chodzi o sterowanie ZIPem!!!??? FastAta używa sterownika transdisk.device (nie mam pojęcia skąd go bierze) - jak na razie jedynego ze sprawdzanych przeze mnie, pod którym ZIP działa. Dopisałem w ikonce PC7: ACTIVATE=1 oraz DONOWAIT, ale nic nie pomogło! W s-s nie mam linijki z SKIPROMUPDATES, bo w FAQ OS3.9 jest napisane, że jest to niepotrzebne dla ATA3.driver v6.0.
Może ktoś wie ja zainicjalizować ZIPa???!!!