[#1] sposób podłaczenia do monitora amigi 600
jak podłaczyc amige 600 do monitora commodore 1084S-P1

Ostatnia modyfikacja: 12.11.2010 23:54:52
[#2] Re: sposub podłaczenia do monitora amigi 600

@bacus10, post #1

Zapewne kablem służącym do połączenia komputera z monitorem...

A tak poważnie to jaki masz monitor?

[#3] Re: sposub podłaczenia do monitora amigi 600

@strim, post #2

juz podałam typ
[#4] Re: sposób podłaczenia do monitora amigi 600

@bacus10, post #1

do C1084S byly 2 wersje kabla plaski DIN9 i okragly (wersja monitora wlaczana z przodu). Kable czasem mozna dostac na allegro lub samemu zrobic. Najprostszy sposob ale obraz o nie najwyzszej jakosci to podlaczenie CompositeVideo - po prostu zwyklymi chinchami ..Amiga > C1084s

[#5] Re: sposub podłaczenia do monitora amigi 600

@bacus10, post #3

Potrzebujesz kabla z jednej strony zakończonego wtykiem DB23 do gniazda Video w A600, a z drugiej wtykiem DB9 do gniazda RGB monitora. Czyli coś takiego: http://www.efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=291 .

1084S-P1 ma gniazdo RGB "płaskie" typu DB9, a nie okrągłe DIN z tego co pamiętam. Jeśli się myle to mnie poprawcie...

Ostatnia modyfikacja: 13.11.2010 00:04:22
[#6] Re: sposób podłaczenia do monitora amigi 600

@HOŁDYS, post #4

a ja chince cvbs/l i audio-l
[#7] Re: sposób podłaczenia do monitora amigi 600

@bacus10, post #6

nie ma najmniejszego problemu
podlaczasz amige Video do video audio do audio i przelaczasz moniotr przyciskiem na VBS

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem