[#1] Karta Zorro II
Witam!!!
Od dłuższego czasu posiadam Amigę 1200 z kartą turbo Apollo 1240/33 przetaktowaną na 40MHz.
Pragnąłem kupić sloty Zorro II. Tak też zrobiłem i 6 lutego do moich drzwi przybyły sloty Zorro II.
Teraz pojawiają się 2 problemy. Oto one:

1) nie wiem czy mi się zmieszczą w towerce, ale myślę że tak. I tu pytanie: jaka obudowa tower jest najlepsza aby wsadzić Zorro II.

2) ze slotami dostałem kabelek, który zakończony jest dwoma małymi białymi końcówkami podobnymi do zasilających z czterema dziurkami, i z jednej końcówki odchodzi trzeci kabelek zakończony małą końcówką z dwiema dziurkami, a w niego wsadzona jest czteropinowa końcówka po dwa piny z obu stron.

Wiem, że sloty Zorro II nie mają pina Turbo na płycie i są tylko 2 piny do Resetu.

Do czego służy wymieniony wyżej kabelek, czy jest to kabel zasilania, czy czegoś innego.

Czy do slotów Zorro II potrzebne jest zasilanie i kabel zasilania.
[#2] Re: Karta Zorro II

@Krzysztof Guranowski, post #1

Witam!
1) Ja mam Tower Infinitive i są nawet specjalne "wypustki" z dziurkami do obsadzenia Zorro.
2) Ja nie mam żadnych dodatkowych kabelków (kupiłem na giełdzie Amisię już z Zorro II), a zasilanie jest podpięte do Zorro taką dużą wtyczką z zasilacza. Służy to od razu jako zasilanie płyty głównej, której już dodatkowo nigdzie nie zasilam (mój konfig: A1200 + BPPC + 2x64MB RAM + HDD 4.0GB + CDROM 32x + ZIP100).
[#3] Re: Karta Zorro II

@Krzysztof Guranowski, post #1

Na Zorro II są 2 piny RESET równolegle położone do ?lyty Zorro II i nie wiem co znimi mam zrobić.

A pinów TURBO nie ma na niej.

Co mam tutaj zrobić?

KG
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem