[#1] Delfina na Deneb w A2000
Walki już trwają dwa dni i nic. Czy ktoś umie odpalić Delfinę na clockporcie Deneba? Postępuję zgodnie ze stroną http://www.e3b.de/usb/main_mounting_e.html, ale jedyne co uzyskałem to (po komendzie Denebclockport, która aktywuje właśnie clockport) to zawieszenie aplikacji DelfMPEG, lub zawiecha AHI etc. Co najlepsze w tym momencie Workbench nie wisi, ale żadnego programu nie można już odpalić. Zawieszeniu ulega też ShowConfig.
Oczywiście w A1200 karta działa. Wydaje mi się, że to problem softwerowy, ale nie mam pojęcia o co chodzi, używałem już chyba wszelakich kombinacji biblioteki delfina.library, WB 3.1 goły, jak i 3.9 "nie goły".

[#2] Re: Delfina na Deneb w A2000

@radzik, post #1

A masz upgrade firmware Deneba o którym mowa na tej stronie? To jest wg. mnie inny upgrade niż V9. Kontaktowałeś się z Michaelem Bohmerem?

[#3] Re: Delfina na Deneb w A2000

@radzik, post #1

Kiedyś z tym walczyłem, ale też mi sie nie udało. Udało mi się natomiast podłączyć pod X-Surf, ale były zakłócenia, więc przełożyłem z powrotem Delfinę Lite i do tematu już nie wracałem.

Ostatnia modyfikacja: 20.11.2010 10:21:27
[#4] Re: Delfina na Deneb w A2000

@strim, post #2

Nie kontaktowałem się z nim. Firmware próbowałem V8 i V9 i nic. Może faktycznie trzeba mieć jakiś tajny firmware, ale po co tak życie ludziom utrudniać.
A zna ktoś komendy Denebclockport? Bo przecież nigdzie nie ma napisane, a może tam trzeba "zasymulować" jakąś inną kartę.

[#5] Re: Delfina na Deneb w A2000

@radzik, post #4

To się skontaktuj, gość nie robi problemów zawsze odpowiada na maile ;). W końcu kupiłeś kartę - masz prawo do supportu.

Wydaje m się, że gdzieś w paczce z oprogramowaniem jest opis jak go używać. Oczywiście nie można symulować X-Surfa DenebClockportem, jeśli się już ma X-Surfa w Amidze :P.

Z tego co pamiętam składnia polecenia to
DenebClockport TYPKARTY
np.
DenebClockport Highway

[#6] Re: Delfina na Deneb w A2000

@strim, post #5

Próbowałem poprzez np. Denebclockport board XSurf ale też nie działa.
Co do maila, wysłałem na subway-hardware@e3b.de, czy może powinienem wysłać na ten webmaster@e3b.de? Strona jest o kant d... tak samo jak instrukcja/oprogramowanie do Delfiny, więc ciężko wyczuć.

[#7] Re: Delfina na Deneb w A2000

@radzik, post #6

Adres subway-hardware na pewno jest OK, bo sam na taki kiedyś wysyłałem pytania.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem