[#1] pAMIEC 512kB DO A-500
Dostalam pamiec do amisi, ja ja wkladam, to amisia nie pokazuje dodatkowej pamieci, dalej mam 0,5 MB, w zwiazku z tym mam pytanie;
czy winna temu jest bateria ( nie widac sladow, by wylala)
czy moze cos innego
z ogledzin wszystko wydaje sie byc, OK.
jedynie jakies gniazdo oznaczone JP1 bylo lekko zasniedziale.
co ja biedna mam robic :(
[#2] Re: pAMIEC 512kB DO A-500

@bacus10, post #1

ta zworka JP1 musi byc zwarta - sluzy do wlaczania i wylaczania dodatkowej pamieci bez wyciagania.

[#3] Re: pAMIEC 512kB DO A-500

@HOŁDYS, post #2

a jak mam to zrobic na szybko
[#4] Re: pAMIEC 512kB DO A-500

@bacus10, post #3

wsadź zworkę na te piny ;]
jeśli jej nie masz to możesz znaleźć ja np w napędach hdd lub cd/dvd

[#5] Re: pAMIEC 512kB DO A-500

@Skiba, post #4

mam jeszcze jedno pytanko, w zwiazku z tym, ze baterie padaja, idzie ja jakos obejsc, zeby mi sie nie przydazyla przygoda podobna z plyta
[#6] Re: pAMIEC 512kB DO A-500

@bacus10, post #5

Ale w jakim sensie "obejść"? Jeśli są podejrzenia co do stanu baterii, to należy ją po prostu wymienić na nową Wyciekający elektrolit jest nieprzyjemny.

Z szacunkiem
Des

[#7] Re: pAMIEC 512kB DO A-500

@bacus10, post #5

Można ją po prostu wylutować, tylko wtedy komputer nie pamięta czasu i daty ;).

Można ją zamienić na płaską okrągłą baterię (typu CR) o podobnych parametrach. Ja w swojej A3000 tak mam, jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że czasem to nie są baterie a akumulatory. Więc wymieniając akumulator na baterię trzeba zmodyfikować układ, tak żeby nie ładował baterii która nie jest do tego przystosowana.

Ostatnia modyfikacja: 20.11.2010 22:50:59
[#8] Re: pAMIEC 512kB DO A-500

@Skiba, post #4

dziekuje, pamiec dziala OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem