[#1] Modulator A520 tuning
Hej
obecnie przerzucilem sie na dyskietki
mam w sypialni podlaczona A500 do rzutnika i moge sobie ciupac na lezonco jak pan i wladca ;-]
Problem jest z jakosci sygnalu przez modulator CompositeVideo ..jest duzo gorszy niz w A600/1200,Tzw maslo.. o i
da sie cos zrobic z tym ?

[#2] Re: Modulator A520 tuning

@HOŁDYS, post #1

Najprościej będzie chyba przejść na kabel euro, obraz jest dużo lepszy, tylko nie masz pewnie takiego wejścia w rzutniku.

Pozdrawiam

[#3] Re: Modulator A520 tuning

@inco, post #2

nie ma .. jest VGA/Composite video, Left Audio , Right Audio, Iphone

[#4] Re: Modulator A520 tuning

@HOŁDYS, post #3

No to albo zmienić rzutnik albo zakupić Indivision ECS.
[#5] Re: Modulator A520 tuning

@stachu100, post #4

rzutnika nie zamierzam zmieniac ze wzgledu na wymiary ;-] i jego mobilnosc
do gier to "maselko" wystarczy gorzje jak mam cos napisac w AmigaDOS1.3
na stale do tego rzutniczk jest podlaczona A600 ktora daje o wiele lepszy sygnal

[#6] Re: Modulator A520 tuning

@HOŁDYS, post #5

zamontować w A600 przełącznik kickstartów 1.3/2.0/3.1 :)

[#7] Re: Modulator A520 tuning

@PrzemasIII, post #6

nie o to pytam

[#8] Re: Modulator A520 tuning

@HOŁDYS, post #1

Ten modulator da się przerobić na S-Video, analogicznie jak wbudowany w A600/1200. To by dało o klasę lepszy obraz.
[#9] Re: Modulator A520 tuning

@HOŁDYS, post #1

Hołdynio, daj model rzutnika - jest bardzo prawdopodobne, że przez gniazdo VGA (D-SUB) łyknie sygnał RGB po PAL (15Khz). Jak masz gdzieś pod ręką przejściówkę bezpośrednią Amiga RGB->VGA to spróbuj przez nią podłączyć rzutnik. Znajomy ma jakiś rzutnik Benq i działa przez gniazdo VGA sygnał PALowski.

[#10] Re: Modulator A520 tuning

@gorzyga, post #9

BenQ Joybee GP1

przez VGA mam stacjonarnego Della podlaczonego ..do filmow

Ostatnia modyfikacja: 23.11.2010 14:55:05
[#11] Re: Modulator A520 tuning

@HOŁDYS, post #10

W specyfikacji nie znalazłem jasnej odpowiedzi, czy łyka 15kHz po wejściu VGA - mam monitor Della, który sobie świetnie radzi z takim sygnałem, a w instrukcji ani słowa nie ma o tym. Załatw przejściówkę Amiga->D-SUB i sprawdź czy zadziała - jak tak, to możesz dokupić sobie przełącznik wejść VGA i przełączać pomiędzy pecetem a Amigą. Po RGB obraz będzie najlepszy, warto się pomęczyć.

[#12] Re: Modulator A520 tuning

@gorzyga, post #11

no pomysl zacny dzieki za podzielenie sie wiedza !

[#13] Re: Modulator A520 tuning

@HOŁDYS, post #12

Ewentualnie jeśli tylko o pisanie chodzi to skorzystaj z wyjscia composite A500 tego czarno białego (po kiego takie wbudowywali ???)

[#14] Re: Modulator A520 tuning

@HOŁDYS, post #1

http://members.iinet.net.au/~davem2/overclock/a520.html
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem