[#1] HD do A1200
Kupiłem Amigę 1200 Kickstart 3.0 i w związku z tym mam dwa pytania:

1. Chciałem podpiąć do niej dysk twardy o pojemności 6GB (czy nie będe miał z nim problemów ? czy nie za duży)
2. Poszukuję tasiemki do podpięcia go do płyty głównej (jestem z Wrocławia) gdzie mogęją tu kupić ?

Pozdrawiam wszystkich
[#2] Re: HD do A1200

@Edi, post #1

Jaki to dysk? 2.5 czy 3.5cala?
Jesli to dysk 3.5 cala to potrzebujesz przejsciowki bo na plycie Amigi jest zlacze 2.5calowe.
Kupisz to na ul.Dworcowej
[#3] Re: HD do A1200

@Norbert, post #2

A gapa, nie napisałem jest to dysk 2,5" czyli potrzebuje taśmę 2,5 na 2,5

[#4] Re: HD do A1200

@Edi, post #3

Taśma tak jak piszesz 2,5 na 2,5. Z dyskiem 6 GB nie powinno być żadnych kłopotów.

[#5] Re: HD do A1200

@spiryt, post #4

ale gdzie we Wrocku kupić tasme do dysku 2,5 cala do amisi ?
[#6] Re: HD do A1200

@Edi, post #5

Juz Ci napisalem. Na ul.Dworcowej (sklep przy starym dworcu autobusowym)
Tylko nie mow ze chcesz tasme do Amigi, bo powiedza ze nie maja :).
Popros o tasme do dysku 2.5 calowego do notebooka
[#7] Re: HD do A1200

@Norbert, post #6

A nie załapałem, jutro do nich podejdę.

Wielki dzięki.
[#8] Re: HD do A1200

@Norbert, post #6

A nie załapałem, jutro do nich podejdę.

Wielkie dzięki.
[#9] Re: HD do A1200

@Edi, post #1

ad. 2 Kabelki i przejściówki kupisz przecież na giełdzie komputerowej we Wrocławiu.
[#10] Re: HD do A1200

@kmilota, post #9

Czy tam można zakupić jeszcze jakieś części do Amigi ?
Kiedyś tam zaglądałem (już bardzo dawno) i wówczas jeszcze
ludziska tym chandlowali.

Pozdrawiam
[#11] Re: HD do A1200

@Edi, post #10

Tak. Nawet jest jeden gościu z Amigą i sprzętem do niej. Poza tym jest dużo fajnych kabelków i przejściówek. Nawet ostatnio widziałem kable i terminatory SCSI. Stare SIMY też znajdziesz.
[#12] Re: HD do A1200

@Edi, post #5

Na giełdzie komputerowej we wrocku.
[#13] Re: HD do A1200

@kmilota, post #11

Wielkie dzięki, jutro jadę na giełdę ! :)

[#14] Re: HD do A1200

@Edi, post #13

Z 6GB moze byc malutki problemik (przy systemie ponizej 3.5). Nikt tego nie zauwazyl? :)
[#15] Re: HD do A1200

@rainman, post #14

Jaki problemik? Też zadziałe. Trzeba tylko zainstalować obpowiedni filesystem (najlepszy ten z dawnej Phase5) i to wszystko. Jedynie stare programy będą wariować ja będą miały podać wielkość takich partycji. Ja miałem twardziela >4GB jeszcze z AmigaOS3.0.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem