[#12]
Re: Nowa Amiga;) - Piekarnik
@Tomski,
post #11
Witam,
Projekt jest bardzo pomysłowy, ma ciekawy dizajn moim zdaniem - boing ball wymiata

do tego sama nazwa też niczego sobie...... W dobie minimalizacji chętnych pewnie nie będzie zbyt wielu (oczywiście tylko moim zdaniem, żeby nie było) dlatego, że jak ktoś ma tradycyjnego desktopa to upycha w niego co się da by nie mnożyć sprzętów wokół. Osobiście mam tower-a, ale długo podejmowałem decyzję o jego zakupie, dlatego, że jest duży. Jedyna jego zaleta, że mam na biurku tylko klawe i myche - brak kableriady, której zawsze było pełno koło amigi.
Sam nie raz rozmyślałem o produkcji "skrzętnego" desktopa do a1200 dla siebie, tylko z braku czasu oczywiście się za to nie zabrałem. Chciałem też zaadoptować jakąś podpasioną desktopkę z pc, ale ciężko jest znaleźć coś w amigowych proporcjach i niezbyt dużego, więc się poddałem. Jak zobaczyłem Twój "piekarnik" to od razu coś z takim trochę mniejszym "boingiem" zaczęło mi się rysować w głowie. Myślę Tomski, że z Twoimi zdolnościami i pomysłowością mógłyś zdecydowanie zabłysnąć w temacie ładnego desktopa, niezbyt dużego, ale mieszczącego napędy, płytę główną, zasilacz i parę innych rzeczy, których nie da się upchnąć do tradycyjnej obudowy 1200-ki bez drastycznych wycinków lub wyzbywania się czegoś kosztem czegoś drugiego. Odpowiednie przemyślenie rozkładu wszystkich slotów, napędów, miejsca na turbo itp., mogłoby dać niezły projekt. Podejrzewam, że chętnych mogłoby być znacznie więcej niż na "piekarnik" i Twój wielki potencjał byłby wykorzystany. Pozdrawiam