[#1] Pamięć SIMM i Apollo 1240/40.
Witam!!!

Jak juz kilka razy pisałem posiadam Apollo 1240/40 przetaktowaną z 1240/33 z oscylatorem 50 MHz.

Wiem, że można użyć 64MB RAM'u, ale ostatnio widziałem jak u kogos widziałem, że miał Apollo 1240/40 z pamięcią większą niż 64 MB.

Czy jest to możliwe, a jeśli tak to czy trzeba coś specjalnie zrobić tej karcie Apollo?

KG
[#2] Re: Pamićć SIMM i Apollo 1240/40.

@Krzysztof Guranowski, post #1

Pomyliles sie?
Jak mozna miec 40Mhz z oscylatora 50Mhz ?
Powinno byc 80Mhz.
[#3] Re: Pamićć SIMM i Apollo 1240/40.

Może ten ktoś miał 2 podstawki pod SIMMy? Wtedy, jeżeli w jednej kości możesz mieć max 64 to w 2 masz max 128;) Nie wiem tylko czy Apollo "łyka" simmy 64 MB, bo sam miałem 32+16. Acha, i przetaktowanie z 33 na 40 wymaga oscylatora 80 MHz a nie 50;) No chyba, że przetaktowałeś w dół na 25:D
[#4] Re: Pamićć SIMM i Apollo 1240/40.

Moze ten ktos mial jeszcze zapuszczona virtualke?
[#5] Re: Pamićć SIMM i Apollo 1240/40.

@Phibrizzo, post #4

chyba tak, bo z kompetentnych zrodel mozna sie dowiedziec ze maks to 2*simm 32mb.....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem