[#1] Przelotka PCMCIA - CF
Znajomy posiadacz A600 zaskoczył mnie pytaniem czy może kupić pierwszą z brzegu (bardziej z allegro) przelotkę PCMCIA-CF i czy ma to szansę zadziałania w Amidze ?
Ja do PCMCIA tylko karty sieciowe wkładam i żeby działały musi być konkretny typ karty lub konkretny chipset.
Jak to jest w przypadku przelotek, ma szukać konkretnej firmy jak ta opisana w artku na PPA czy jest szansa że zadziała dowolna przeznaczona na stare gniazdo PCMCIA ?

Pozdrawiam
[#2] Re: Przelotka PCMCIA - CF

@RadoslawF, post #1

Z tego co się orientuję, wystarczy że obsługuje karty CF typu I i II.

[#3] Re: Przelotka PCMCIA - CF

@RadoslawF, post #1

Tak jak napisał AceMan, wystarczy, że obsługuje karty typ I i II. Ostatnio kupowałem też czytnik dla kart typ I, II, III i IV.
http://allegro.pl/karta-pcmcia-czytnik-kart-cf-024-f-vat-i1329080775.html
Sprawdzone - działa.
I najważniejsze musi być to PCMCIA, a nie PCCard.

To po prostu musi działać. Nie ma w tym żadnej filozofii. Inaczej sprawa ma się z IDE-CF, chociaż i tutaj nie czytnik, a raczej karta ma znaczenie.

Niech się zastanawia raczej nad samą kartą, bo to one sprawiają problemy.

[#4] Re: Przelotka PCMCIA - CF

@Mordimer, post #3

Wielkie dzięki, kartę to się dobierze jakąś działającą z kolekcji posiadanych.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem