[#1] WHDLoad wyjście ?
Czy istnieje jakaś metoda opuszczenia załadowanej gry i powrót do Workbencha ? Większość gier nie ma opcji wyjścia, ani klawisz ESC, ani Alt-Q NIC NIE DZIAŁA. Więc resetuję za każdym razem...

[#2] Re: WHDLoad wyjście ?

@Wojox, post #1

Zawsze jest. Pisze na początkowym, niebieskim ekraniku przed odpaleniem się gry.
[#3] Re: WHDLoad wyjście ?

@Wojox, post #1

WHDLoad udostępnia możliwość powrotu do Workbencha z większości gier. W większości wypadków jest to F10 bądź gwiazdka na klawiaturze numerycznej.

[#4] Re: WHDLoad wyjście ?

@Minniat, post #3

WHDLoad udostępnia możliwość powrotu do Workbencha z większości gier.

Ze wszystkich gier.

[#5] Re: WHDLoad wyjście ?

@Wojox, post #1

Użyj klawisza gwiazdki z klawiatury numerycznej lub F10. To są najpopularniejsze klawisze wyjścia.

[#6] Re: WHDLoad wyjście ?

@Andrzej Drozd, post #2

Panie Andrzeju,, zwykłe lenistwo,, myślałem że tam tylko bzdety o rejestracji WHDLoad. Parę gier chce zarejestrowanej wersji WHDLoad...

[#7] Re: WHDLoad wyjście ?

@Wojox, post #6

W paru grach niezarejestrowana wersja pozwoli Ci na przykład tylko obejrzeć intro lub nie będzie dokonywała zapisów.

[#8] Re: WHDLoad wyjście ?

@mailman, post #7

No widzę że chyba mnie podglądasz "mentalnie", bo właśnie gra moonstone pokazała mi intro i komunikac o rejestracji...

[#9] Re: WHDLoad wyjście ?

@Wojox, post #8

Tak, są gry które bez rejestracji nie działają.

Warto się zarejestrować, u MadMana płaciłem 40zł.

[#10] Re: WHDLoad wyjście ?

@mailman, post #5

Tak zgadza sie F10 i gwiazdka, jednak czasami a zeby gwiazdka "quitkey" zadzialal nalezy otworzyc ikon i wpisac:
Quitkey=$5d
[#11] Re: WHDLoad wyjście ?

@Hubez, post #9

ja też bym chciał sie zarejestrować, kiedyś były takie zbiorowe rejestracje, może znowu by się da ło cuś takiego załatwic :)

[#12] Re: WHDLoad wyjście ?

@Irek´72, post #10

w/g mnie najlepiej jest wpisać sobie domyślny klawisz wyjścia z gry w S:WHDLoad.prefs :D
[#13] Re: WHDLoad wyjście ?

@JaMaGo, post #12

O właśnie - szczególnie, gdy używa się A600 (weź tu znajdź tą nieszczęsną gwiazdkę na klawiaturze numerycznej...) :)

[#14] Re: WHDLoad wyjście ?

@APC74, post #13

Pamiętam te problemy, Amiga 600 to był mój pierwszy komputer, który samodzielnie wsadziłem do obudowy typu AT. Brak numerycznej klawiatury dawał się często we znaki.
Wg. mnie największa porażka Commodore to brak modułowości. Oni chcieli sami zarabiać na każdej wprowadzanej zmianie. Już wtedy powinni projektować płyty z możliwością przekładki do normalnych obudów i możliwością rozbudowy.
Takie podejście otworzyłoby Amigę na firmy zewnetrzne, które by produkowały czy to karty procesorowe, graficzne itp,, a na tym skorzystałby system Amigi. Kto wie jak by wyglądał dziś. Jak 64 bity chciano wprowadzić w 1995 roku, kiedy to wszedł nieszczęsny Win 95..

[#15] Re: WHDLoad wyjście ?

@Wojox, post #14

Nie przesadzaj, ile firm sprzedaje płyty główne w jednych obudowach i są one dostosowane do montaży w innych ?
Kolejna sprawa w większości przypadków a wszystkich dotyczących A600 wkładanie Amigi do puszki od PC to przerost formy nad treścią.
Taka obudowa ma sens tylko w przypadku używania slotów zorro i kart w tych slotach.
Reszta przypadków to właściciel który wkładając mały komputer w dużą obudowę chciał się dowartościować i poudawać że to duże pudło to fajny komputer na którym bez problemów DOOMa odpali w minimum 320x240.

Pozdrawiam
[#16] Re: WHDLoad wyjście ?

@RadoslawF, post #15

Widzisz kolego jak przesadzasz i nie rozumiesz intencji. Włożyłem Amigę do dużej puszki nie żeby się "dowartościować", tylko z powodu wygody. Wkładają dysk 3'5" marki Conner nie mogłem domknąć puszki A600. Po drugie dokupiłem CDx4 firmy Mitsumi.
A nie lubię bajzlu na biurku. Miałem wszystkie odpowiednie adaptery, klawiaturę PC i wszystko działało jak należy,,,
Szkoda tylko że Polacy mają tę przypadłość że zaraz oceniają pobudki innych. Włożyłem bo chciałem, bo miałem kasę i się dowartościowałem i czułem się lepiej...

[#17] Re: WHDLoad wyjście ?

@Wojox, post #16

To może się zdecyduj, bo na razie to w drugim zdaniu piszesz jedno a w ostatnim drugie.

Pozdrawiam
[#18] Re: WHDLoad wyjście ?

@RadoslawF, post #17

Sarkazm :D, chyba wiesz co to ?

[#19] Re: WHDLoad wyjście ?

@APC74, post #13

Brak klawisza to jedno, ale do poprawnej obsługi wyjścia w części gier wymagany jest co najmniej mc68010 a tego procka to nawet na oczy jeszcze nie widziałem (wiem wiem, mało w życiu widziałem ;)).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem