[#1] OS3.9 - BPPC - CV64/3D
Witam!
1. Ciągle coś mieszam z oprogramowaniem do grafiki i jak mi nie wychodzi, to czyszczę partycję systemową i instaluję OS3.9 od nowa. Dlaczego w 90% przypadków pojawia się przy instalacji BoingBaga1 komunikat: Interpreter:Executing non-function in line 3 !!!???
2. Czarny ekran po zainstalowaniu grafiki!!! (A1200 + BPPC + ZorroII + CV64/3D). Wyjęcie BPPC lub CV64/3D pozwala odpalić amisię. Za słabe zasilanie na 99%.
Interesuje mnie pozostałe 1%. Czy istnieje możliwość, że pomoże zainstalowanie oprogramowania do BPPC (BPPCfix, WarpOS) lub zmiana ustawień w menu PPC (wciśnięty esc przy odpalaniu) !!!???
[#2] Re: OS3.9 - BPPC - CV64/3D

@Kitech, post #1

ad 1. Moz używasz za starej wersji Installer?
ad 2. Jaszcze jeśli masz na BPPC 68060, to moga być problemy ze złymi wersjami 68040.library i 68060.library (chociaż BPPC ma te biblioteki we flashce)?
[#3] Re: OS3.9 - BPPC - CV64/3D

@kmilota, post #2

1. Installer jest z OS3.9. Chyba to najnowsza wersja. Przynajmniej nie ma nic o tym w FAQ OS3.9.
2. BPPC 603e@200MHz 040@25MHz. To chyba nic się nie dzieje z bibliotekami.
[#4] Re: OS3.9 - BPPC - CV64/3D

@Kitech, post #3

W takim razie może problem tkwi w ZorroII?
[#5] Re: OS3.9 - BPPC - CV64/3D

@Kitech, post #1

Kitech napisał(a):

> 1. Ciągle coś mieszam z oprogramowaniem do grafiki i jak mi nie
> wychodzi, to czyszczę partycję systemową i instaluję OS3.9 od
> nowa.

A po co? AmigaOS to nie Windows. Nie wymaga reinstalacji całymi latami.

> Dlaczego w 90% przypadków pojawia się przy instalacji
> BoingBaga1 komunikat: Interpreter:Executing non-function in
> line 3 !!!???

Prawdopodobnie błąd w skrypcie instalacyjnym.

> 2. Czarny ekran po zainstalowaniu grafiki!!! (A1200 + BPPC +
> ZorroII + CV64/3D). Wyjęcie BPPC lub CV64/3D pozwala odpalić
> amisię. Za słabe zasilanie na 99%.

Na 100% masz na ekranie PAL komunikat. Podłącz Amigę do TV i podaj co na nim pisze :)
[#6] Re: OS3.9 - BPPC - CV64/3D

@Jacek Rzeuski, post #5

:) albo co jest napisane :))
[#7] Re: OS3.9 - BPPC - CV64/3D

@jaro, post #6

Dzięki Jaro za pilnowanie poprawnej polszczyzny. Jednakże nie zmienia to faktu, że nic nie jest napisane. Podłączone są równocześnie dwa monitory PAL (1024...) - absolutna czerń oraz SVGA - absolutna czerń z jasnym prostokątem po lewej stronie. Generalnie system nie startuje.
A czemu wciąz instaluję system? To proste. Zainstalowałem np. Picasso96 i mam powyższe objawy (czerń) po zresetowaniu Amisi. Nie wiem, które pliki i skąd wyciachać, to profilaktycznie tnę wszystko. A błąd w skrypcie instalacyjnym BoingBaga1 - ściągnąłem łobuza trzy razy z trzech miejsc w sieci i wszystkie miały ten wkurzający komunikat. Ale raz na pięć instalowań OS3.9 - BB1 ładnie odpala.
[#8] Re: OS3.9 - BPPC - CV64/3D

@Kitech, post #7

Jak widzisz, czyli to nie wina w skrypcie instalacyjnym. Ja takich objawów nie miałem.
[#9] Re: OS3.9 - BPPC - CV64/3D

@Kitech, post #7

hehh tak sobie napisalem, bo Kolega Jacek strasznie kogos zjechal za ortografie, a sam nie jest swietoszkiem :)..... jak widac na zalaczonym obrazku....bez obrazy oczywiscie (ja jestem zarejestrowany na AmigaPL a teraz pisze z Pc, pozatym nie lubie sie bawic w ogonki itp :))
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem