[#1] Pomoc z filesystemem do odczytywania długich nazw plików
Cześć!!!

Mam wielki problem z odczytywaniem długich nazw z CD.

Jaki filesystem jest dobry do odczytywania długich nazw?
[#2] Re: Pomoc z filesystemem do odczytywania długich nazw plików

@Krzysztof Guranowski, post #1

FFS widzi długie nazwy plików, ale nie potrafi zapisać tego na twardzielu. SFS nie ma z tym problemów. A dokładnie o jaki problem z długimi nazwami ci chodzi? Jak zrobisz DIR katalogu z CDROMa, to nie masz długich nazw?
[#3] Re: Pomoc z filesystemem do odczytywania długich nazw plików

@kmilota, post #2

Otwieram CD i nie czyta mi długich nazw.

Jeśli SFS, to mam jeszcze coś zrobić z tym?
[#4] Re: Pomoc z filesystemem do odczytywania długich nazw plików

@Krzysztof Guranowski, post #3

Tak sie dzieje jak uzywasz starego filesystemu CD, a plyta byla wypalona na starszej wersji Nero lub WinOnCD (widac tylko 8 znakow mimo ze na pececie jest normalnie). Wypalane na nowszym Nero plyty sa widziane z (teraz nie jestem pewny) taka dlugoscia plikow jak na FFS. Dopiero Allegro + SFS (lub PFS) da odpowiednie rezultaty.
[#5] Re: Pomoc z filesystemem do odczytywania długich nazw plików

Ja używam CacheCDFS i musiałem w preferencjach odhaczyć "Cut filenames to 30 chars" bo defaultowo było ustawione...
[#6] Re: Pomoc z filesystemem do odczytywania długich nazw plików

W takim razie masz to wyłączone np. w CacheCDFS (jeśli z tego korzystasz. W prefsach od CacheCDFS nie możesz mieć zaptaszkowanego "Skróć nazwy plików do 30 znaków". W tym przypadku filesystem na twardzielu nie ma tu znaczenia, chodzi o system obsłubi CDROMu.
[#7] Re: Pomoc z filesystemem do odczytywania długich nazw plików

@Andrzej Drozd, post #4

Zgadzam się z przedmówcą. Allegro+SFS nie ma problemów z długimi nazwami

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem