[#1] CC0 problem
Mam problem z PCMCIA, odebrałem adapter pcmcia2CF i się okazało że nie działa, zaobserwowałem ze jak robię reset i przytrzymam 2 klawisze mychy to w boot menu nie ma CC0, wcześniej też nie było, a wydaje mi się że powinno być, niewiem co teraz, ale wygląda mi to n a uszkodzenie sprzętowe :/

[#2] Re: CC0 problem

@QUAD, post #1

Niektóre karty turbo blokujâ PCMCIA. Jeôli masz, to napisz jakâ uűywasz.

[#3] Re: CC0 problem

@QUAD, post #1

jesli wrzucisz cos nie botowalnego do PCMCIA znika CC0:
CC0: to urzadzenie botujace SRAM/DRAM sformatowany jako dysk a nie pamiec.

[#4] Re: CC0 problem

@HOŁDYS, post #3

Dyskutował bym z tym.
A1200, kicek 3.1 i CC0: jest widoczne w bootmenu przy włożonej przelotce CF-PCMCIA oraz przy kartach sieciowych, zwykłej i WiFi.
Nie chce mi się grzebać w szafie bo bym sprawdził kabel PCMCIA do FG24.

Pozdrawiam
[#5] Re: CC0 problem

@Olek, post #2

kartę wyjąłem, amiga była golusia a CC0 dalej nie widoczne w boot menu, co jakiś czas wyświetlał mi się czerwony ekran więc postanowiłem wymienić ROM na 3.0 z innej amigi, po wymianie mam czarny obraz, zmieniłem kości znowu na 3.1 i czerwony ekran :/
nie wiem co się mogło stać

[#6] Re: CC0 problem

@QUAD, post #5

Pewno pomyliłeś się przy wkładaniu kostek Rom. I kostki ROM poszły na spacer ... Ale ktoś bardziej obeznany pewno to wyjaśni lepiej.

[#7] Re: CC0 problem

@Tomski, post #6

nie pomyliłem się, ale znalazłem problem, uwalona ścieżka, właśnie próbowałem zlutować ale bez powodzenia, więc muszę udać się do kumpla, który ma serwis z telefonami.

[#8] Re: CC0 problem

@Tomski, post #6

Teraz to już pewnie tak.
Na wszelki wypadek sprawdź czy poprawnie włożyłeś kości, wolne piny w podstawce maja być od strony PCMCIA.

Pozdrawiam
[#9] Re: CC0 problem

@RadoslawF, post #8

zwracałem szczególną uwagę przy wkładaniu kostek ale niestety przy wyciąganiu dałem "ciała", problem z brakiem CC0 występował wcześniej, dlatego zacząłem kombinować, więc jak ścieżka będzie sprawna to problem pozostanie.

[#10] Re: CC0 problem

@RadoslawF, post #4

Radek przed chwila sprawdzilem w A600 ..jesli wloze co kolwiek do PCMCIA urzadzenie w Boot Menu CC0: znika ..wiec mialem racje :D

[#11] Re: CC0 problem

@HOŁDYS, post #10

Tyle że rozmawialiśmy o A1200.
Ze stopki wynika że masz to może sprawdź, zwłaszcza tą z kickiem 3.0, bo z 3.1 to już sam sprawdziłem.

ps.
Jak masz jeszcze tę A600 pod ręką ro sprawdź czy znika tylko z pierwszego ekranu gdzie widać tylko urządzenia/partycje botowalne czy też z drugiego gdzie są wszystkie.

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 23.01.2011 22:58:36
[#12] Re: CC0 problem

@HOŁDYS, post #10

zauważyłem że jak mam kartę turbo włożoną to nie ma CC0 nie trzeba jakiegoś fixa płyty machnąć ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem