[#1] ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040
HEy ya!

Jest problem z setpatchem ogolnie, jak wgrywam hdd to pojawia sie okienko guru setpatch...., a jak robie boot without startup-sequence to sie wgrywa system, a jak normalny boot to zawiesina setpatch....A przecie to ten sam setpatch....O co tu chodzi?????????
[#2] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@eXtriNsiC, post #1

To proste, setpatch masz wpisany w startup-sequence, gdy wykonujesz boot without startup-sequence, S-S nie jest odczytywany i tym samym setpatch nie jest uruchamiany (przetłumacz sobie słowo without i wszystko będzie jasne). Nie jest to program niezbędny do uruchomienia systemu, co nie oznacza że powinno się uruchamiać system bez niego. Ot i cała tajemnica.
[#3] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@eXtriNsiC, post #1

Stawiam na walnięty pliczek SetPatch, albo masz zły SetPatch do wersji zainstalowanego systemu czy ROMu. Napisz cos więcej: jaka wersja SetPatcha, ile zajmuje, jaka wersja AmigaOSu i ROMu.
[#4] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@Jager, post #2

Chodzi o to ze jak wlaczam boot to jest plik automaty.startup-sequwence urachamiany i sie zawiesza, a jak without to pisze recznie execute startup-sequence i dziala wtedy....O co wiec chodzi z tym>????
[#5] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@kmilota, post #3

Chodzi o to ze jak wlaczam boot to jest plik automaty.startup-sequwence urachamiany i sie zawiesza, a jak without to pisze recznie execute startup-sequence i dziala wtedy....O co wiec chodzi z tym>????
[#6] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@extr...., post #5

tez tak niekiedy mam, ale jakos udaje sie to naprawic tylko nie wiem jak :)
Czy przypadkiem nie mapujesz k3.1 przez BlizKick?
[#7] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@Norbert, post #6

Tez mialem kiedys problemy z Setpatchem. Niestety nie pamietam juz jakie, ale pamietam ze zainstalowalem pakiet MMU, za pomoca installera, ktory przy okazji spatchowal setpacha do wyzszej wersji i do tej pory jest OK (z MMU tez nie ma problemow).
[#8] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@extr...., post #5

To może spróbuj wstawić w s-s przed setpatcha jakiegoś waita na parę sekund?
[#9] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@eXtriNsiC, post #1

Witam,

Zaś mnie wieszała się sekwencja startowa za każdym na Version. Więc zaremowałem i pomogło. Sprubój nowszej (innej) wersji SetPatcha.

[#10] Re: ZAWIESINA SETPATCH NA 603/040

@PL, post #8

proponuję, żebyś Setpatcha - zanim wymienisz go na nowy ściągnięty z Aminetu - przeleciał antyvirusem (VirusZ np.). Baaardzo prawdopodobne, że ktoś życzy Ci szczęśliwego nowego roku. "Happy New Year" to taki virusik, który lubi sobie pogmerać w SetPatchu. Moja rada taka - antywirusem prezelatuj twardziela i wymieniaj SetPatcha. Powinno być wtedy ok.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem