[#10]
Re: Modyfikacja kickstartu Remusem - poradnik
@altcomputing,
post #1
Witam,
Poskładałem sobie kickstart wg Twojego opisu

ale troszkę zmieniłem zawartość i tak:
-graphics.lib v40.25
-intuition.lib v41.0
-ffs v45.16
Nowszy graphics.lib jakoś nic mi nie poprawia, poza problemami z wyświetlaniem niektórych drobiazgów.
Faktem jest że nie sprawdzałem wewnątrz w kickstarcie a jedynie ładowane przez LoadResident11 i wtedy mi się jakieś śmieci na ekranie pojawiały.
Ale do rzeczy po podmianie pliku Kickstartu w s-s i wyłączeniu updatów z Amiga ROM Update BlizzKick wywala błąd "failed returncode 10".
Pytanie moje: jakie moduły BlizzKick-a NIE POWINNY działać z takim modyfikowanym kickstartem?
Stary kick:
BlizKick Kick40068.A1200 QUIET EXTRESBUF=150000 SPEEDROM MODULE NewAlert AlertFix BBlank DosResetCard FixMath404 MoveVBR NoClick PatchMath020 ramlibstack romfixes SpeedyIDE QuickBoot bootmenu card.resource console.device exec.library FastFileSystem FileSystem.resource misc.resource ramlib ram-handler romupdate.idtag shell ; scsi.device trackdisk.device - dwa ostatnie pominięte :)
Nowy kick:
BlizKick Kickstart3.9.1 QUIET SPEEDROM MODULE NewAlert AlertFix BBlank DosResetCard FixMath404 MoveVBR NoClick PatchMath020 SpeedyIDE QuickBoot ramlibstack romfixes
Jaki ostatni scsi.device będzie obsługiwał dyski większe niż 4 GB i pozwoli na załadowanie LoadEIDE?
Pozdrawiam