[#31] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #30

WiFiSignal nie rozpoznaje nowego prism2 i robi zwis. Szkoda zachodu.
DNS podajesz w preferencjach Genesis w zakładce Określ.

IBrowse w chwili obecnej nie ma możliwości rejestracji, a mail masz ukryty i aktualizacja nie zadziała

Ostatnia aktualizacja: 13.11.2012 21:25:15 przez Mordimer
[#32] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #30

Puść pinga na 216.239.51.99 a potem na google.com. Jeśli pierwszy pójdzie a drugi nie to masz źle ustawione dms.

Benedykt Dziubałtowski
[#33] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@Benedykt Dziubałtowski, post #32

a jak mam wypingować ?
[#34] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@Mordimer, post #31

DNS podałem taki jaki mam oraz taki adres routera niestety nadal nie działa . @ poszedł na @ :)
[#35] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #34

i vice versa
[#36] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #33

Komendą ping.

Benedykt Dziubałtowski
[#37] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@Benedykt Dziubałtowski, post #36

ale na PC,PS3,PSP,HTC i lapku wszystko śmiga
[#38] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #37

Zerknij na mail.
IP w Amidze musi być stałe. Sprawdź, czy dobrze masz wygenerowane Wireless.prefs.
[#39] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@Mordimer, post #38

Cześć

Zrobiłem wszystko zgodnie z poradnikiem i niestety ten sam objaw (Ibrowse mieli mieli mieli i na koniec wywala komunikat o DNS). Czy problem może być taki iż mam bramę oraz DNS 192.168.01 ? Innych pomysłów już brak :(Ustawiłem nawet DMZ w firewallu routera na IP A1200 (192.168.0.198) i nic . KArcie nie palą się lampki jak szalone tylko jedna stale a druga czasami przy próbie łączenia zamryga .
[#40] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #39

Nie sugeruj się IBrowsem.
Zaczynasz od pingów, najpierw na własny komp aby stwierdzić że stos TCP pracuje, jak działa to pingujesz na bramę, jak też działa to pingujesz na zewnątrz, najpierw na numer a jak zadział to na nazwę. Przykładowy numer i nazwę ktoś już w tym wątku podawał.

Pozdrawiam
[#41] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #30

wifisignal nie dziala z nowym prism ;) w user-s masz pewnie złe ustawienia Norbi ma na na wszystko lekarstwo ;)
[#42] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #39

Ja DNS przepisałem z PC podpiętego pod router(fakt że to jest na kabelku). Bramkę mam ustawioną na router czyli 192.168.0.1 ale DNS to mam spisane z tego co mi wyświetlił ipconfig na PC. W moim wypadku są to DNS'y z blueconnect'a. Po próbuj w tym kierunku.
[#43] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@Tomski, post #42

ipconfig /all wywala mi że mam bramkę 192.168.0.1 a DNS 192.168.0.1 . Sieć działa bo na Ariadne śmigało, nie wiem może to wina karty wifi ale nie mam lapka z pcmcia żeby to sprawdzić

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2012 21:43:43 przez PrzemasIII
[#44] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #43

Wprowadź ustawienia na bazie tego co widzisz na PC w szczegółach połączenia sieciowego.
IP jak w PC i z inną ostatnią grupą cyfr (statyczny)
Bramka taka jak w PC (statyczna)
Maska taka jak w PC (określona)

W zakładce Określ podajesz DNS taki jak w PC.
Tak mam ustawione i działa.
[#45] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@Mordimer, post #44

tak robie już od dwóch dnia. Dzisiaj jeszcze sprawdzałem z instrukcją krok po kroku i nic . Router widzi A1200 ale wskazuje urządzenie na Androidzie :)
[#46] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #45

Co robi?
Może dublujesz adres IP? Spróbuj inny.
[#47] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@PrzemasIII, post #45

A może spróbuj zainstalować MiamiDX, działa z DHCP.
Chłopaki bardzo dobrze wszystko wyjaśnili OK
[#48] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@Sir_Lucas, post #4

Witam serdecznie, kupiłem właśnie na allegro kartę wi-fi do amigi chyba od ciebie i właśnie wróciłem z nią do domu. Ja lamus w sprawach wi-fi na amidze i chciałbym tylko zapytać, czy wiesz jakie sterowniki/stos TCP/IP są potrzebne? Mam A1200 i ClassicWB (chyba 3.5) na dysku. Jeśli piszę do złej osoby, to sorka :)
Miłego weekendu.
[#49] Re: lista kompatybilnych PCMCIA WiFi

@zajebutek, post #48

Sir_Lucas dzisiaj się realizuje artystycznie więc w zastępstwie ja odpowiem - potrzebny Ci sterownik prism2.device i jakiś stos TCP/IP (Miami, AmiTCP, genesis, roadshow).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem