[#31] Re: Urochomienie Amigi, brak włącznika ??

@pawel69, post #30

26 marca jest spotkanie Amigowców w Warszawie. Na pewno będzie można uzyskać pomoc. Jak będziesz mógł to zapraszam, zapowiada się sporo znanych Amigowców. Jednak jakbyś znalazł kogoś obok siebie, wtedy na spokojnie można potestować amisię.

[#32] Re: Urochomienie Amigi, brak włącznika ??

@pawel69, post #30

Właśnie ty masz bez sensowne. Trzeba troszkę się wysilić przeczytać.
A niech inni za mnie to zrobią. To nic trudnego proste rzeczy.
Nie długo się zapytasz jak dyskietkę włożyć.
Stary to są podstawy. Już się boję jakie pytania będziesz zadawał jak ją uruchomisz. Wysil się choć trochę.
[#33] Re: Urochomienie Amigi, brak włącznika ??

@pawel69, post #30

Przede wszystkim sprawdź napięcia w zasilaczu. Bez miernika możesz się pocałować w nos.

[#34] Re: Urochomienie Amigi, brak włącznika ??

@Dark_luke, post #32

Grzecznie prosiłem żebyś nie wypowiadał się w moim temacie. Ale widać, że coś masz z głową nie tak bo do Ciebie nie dociera. Piszesz jakieś idiotyczne historie i dajesz porównania robiąc z siebie cwaniaka, a tak naprawdę widać, że jesteś bardzo ograniczonym człowiekiem, ponadto wypowiadasz się w temacie, w którym nie masz pojęcia. Idź głosić swoje mądrości komuś innemu.
[#35] Re: Urochomienie Amigi, brak włącznika ??

@Dark_luke, post #32

Zamiast się cieszyć ,ze "nowy" chce wrócić do Ami ,to go zniechęcasz na starcie.

@pawel69
Witaj i nie przejmuj się co poniektórymi na tym portalu i nie odpisuj im poprostu :)
A co do problemu to jak radzili już niektórzy wcześniej ,zacznij od zasilacza ,bo tak zagrzebiesz cala płytę ,a może okazać się to zbędne.
Pozdro :)

Ostatnia modyfikacja: 28.02.2011 08:33:22
[#36] Re: Urochomienie Amigi, brak włącznika ??

@pawel69, post #34

Bez komentarza. Wypowiedz potwierdza kim jesteś.

Ostatnia modyfikacja: 28.02.2011 17:15:00
[#37] Re: Uruchomienie Amigi, brak włącznika ??

@Dark_luke, post #25

Wybaczcie dla mnie to podstawa że jeśli coś biorę do ręki to chociaż poznaje podstawy funkcjonowania poznaje.

Skoro tak, to czemu zadawałeś na tym forum (nie tak dawno temu) m.in. pytania o karty SDRAM do A600? Przecież to PODSTAWY dla posiadacza A600/A1200. W dodatku dokładnie opisane w dołączonej do Amigi dokumentacji. Że o twoich banalnych problemach z podłączeniem dysku do Ami (znowu nieprzeczytana dokumentacja, tym razem do kontrolera, się kłania) przez grzeczność nie wspomnę... rotfl BUSTED!

[#38] Re: Uruchomienie Amigi, brak włącznika ??

@APC74, post #37

Nie przypominam sobie żeby w jakieś książce czy dokumentacji o amidze wspomniano o kartach SDRAM . Bo ich wtedy nie było. Jeśli chodzi o AT-Bus do A500 to na nic dokumentacja jak uszkodzona była taśma IDE i dysk raz zadziałał i dalej nie chciał. A jeśli chodzi o MegaramHD to dalej nie działa na tej płycie na innych działa. Przewertowałem dokumentację i nie znalazłem odpowiedzi.
[#39] Re: Urochomienie Amigi, brak włącznika ??

@Hellena, post #35

Zgadza się, chcę wrócić do starej Amigi :)

Miałem trochę sprzętu do grania, np. sege saturn, PS1, dreamcasta, obecnie PS3, ale chcę znowu choć na trochę wejść w ten stary świat ;)

A teraz do rzeczy.
Diody przylutowałem, zworka już jest na RAMie, gniazdo zasilania sprawdzone.

Dziś zawiozłem zasilacz do sprawdzenia i okazało się że nie działa tak jak powinien... na mierniku widziałem wartości rzędu 0,2 - 0,5, gość wziął zasilacz do naprawy i za parę dni mam go odebrać, zobaczymy co to da :)

Tak na marginesie... oczywiście, mógłbym kupić inną Amigę, są tanie jak barszcz, ale więcej satysfakcji mi da jak tą reanimuję ;)

Ostatnia modyfikacja: 01.03.2011 13:47:29
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem