[#1] AfA OS na A1200/030 bez karty graficznej
Witam,

Czy ktoś z Was próbował już instalować AfA OS na Amidze 1200 czy 4000 bez karty graficznej? Daje to coś?
Czy powinno przyśpieszyć wyświetlanie czegoś?
Czy TTF-y powinny być lepiej renderowane niż TTFLib? Na razie wydaje mi się że jest gorzej. :(
Co nie będzie na pewno działać? Po pierwszych testach wygląda na to że skórki nie działają wcale :)

[#2] Re: AfA OS na A1200/030 bez karty graficznej

@Thom/CT, post #1

Jest nieźle tylko kilkanaście zwisów podczas startu kończących się guru: 8003
(nie pamiętam ile zer po drodze było :) )
Chwilami był jeden a raz miałem 3 razu guru zanim się system pojawił.
Pewnie się gryzie z czymś co mam zainstalowane. Ale nie zauważyłem żadnej zmiany na lepsze w porównaniu z konfiguracją przed instalacją AfA.
Czcionki i tak odpalałem za pomocą TTFLib bo łaniej renderowało.
Ikony działają tak jak działały.
Jedynie ogólnie wydawało się że system (jak już się załadował) był stabilniejszy. Przynajmniej nie udało mi się go zawiesić podczas szybkiego przełączania ekranów po otwarciu jakiegoś okna shell-a np przy rozpakowywaniu jakiegoś archiwum.
Btw wie ktoś może co może być przyczyną takiej zawieszki? Może FBlit?

Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem