Zmęczony instalowaniem wszystkiego od początku i ciągłymi walkami z czymś nie działającym tak jak powinno postanowiłem zainstalować AmigaSys 4 Aga na klasyku.
Okazało się, że też nie jest tak wesoło jak to opisane jest w ostatnim numerze PPA #4. AmigaSys 4 AGA zainstalował się bez problemów z WB3.1. Napęd CD ROM był widoczny po zamontowaniu. To zrobiłem sobie upgrade to AOS3.9. I tutaj zonk. Raz, że nie zainstalował mi sterowników do neta. No to sobie myślę dobra zainstaluje sobie sam te sterowniki. Przerzucam stery dla karty chcę doinstalować neta z płyty AOS3.9 i kolejny zonk. Przy próbie montowania CD-ROM wyrzuca "spowalniacz", że atapi.device jest wersją niezarejestrowaną. To klikam na YES, gdyż wszystkie pozostałe opcje nie dają przepchnąć ekranu spowalniacza. Po tym wyświetla się ekran, że błąd skrypcie - zła liczba powłok, czegoś tam jeszcze(to wszystko odnośnie ustawień CD-ROM) i nie może zainstalować CD-ROM'a

. Tak, że chciałem sobie zrobić dobrze a wyszło jak zawsze;). Coś jak z jARKIEM, hehehe. Tak, że przyjdzie mi grzebanie od początku w tym AmigaSys 4 AGA.
No ale do rzeczy. Czy ktoś miał podobny problem? I jak sobie z tym szybko poradzić?
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Gdy wybiorę z belki WorkBench'a wprowadź rozkaz(pojawi się na ekranie stosowne okienko do wprowadzenia rozkazu/komendy), wskaźnik myszki jest gdzieś na blacie(kursor nie jest ustawiony w tym okienku) i wcisnę literkę n(chcę wprowadzić newcli kcon:, a kursor nie jest w linii poleceń tego okienka ) to Ami wiesza się na amen.
Czy łatkę na AmigaSys4 AGA ver 1.3 instalować zaraz po instalacji samego AmigaSys w AOS3.1(przed upgradem do AOS3.9) czy dopiero po upgradzie do AOS3.9?