[#4]
Re: AmigaSys4+Wb3.9+Dopus5.8 Magellan
@Thom/CT,
post #2
O tym LoadDB też doczytałem w instrukcji dzisiaj. LoadDB wywala ten sam komunikat o LoadWB_old -unknown command, LoadWB_old - failed returncode 10.
Uruchomiłem Ami bez S-S, LoadDB z Shella nie działa -patrz wyżej, ale wszedłem w katalog Opus5 i odpaliłem directoryopus. Program się wczytał i działa ale jako aplikacja w WB.
Podmieniłem LoadWB z backup'u i system wczytał się bez problemów ale bez DOpus5.8 - co zresztą było takim Twoim założeniem - przywrócenie systemu. Dzięki temu oszczędziłem czas nie przewalając backup'u. Pokusiłem się o odpalenie LoadDB z Shell'a w działającym już systemie i ponownie zwieszka

w tym samym miejscu.
Zrobiłem jeszcze jeden eksperyment. Uruchomiłem SnoopDog'a;), znaczy się SnoopDos'a. Z tego co widzę to ostanie info w liniach w zawieszonym systemie to:
l.p. Nazwa procesu Funkcja Nazwa obiektu Opcje Rez.
139 DOpus5:DirectoryOP ToolType Open Błąd
140 DOpus5:DirectoryOP ChangeDir System:Opus5
141 dopus_clock LockScreen Workbench
Może to komuś coś podpowie co zrobić? Wyrzucić z dysku na chwilę dopus_clock?
Jeszcze olśniło mnie aby zwiększyć stos w ikonce DOpus'a z 4096 na 6000 i to pozwoliło się odpalić LoadDB z WB3.9. Podmieniłem LoadDB w katalogu c: tak aby uruchamiał się przy starcie oraz zwiększyłem stos przy LoadDB do 6000 i już ładuje się DOpus5.8 jako zamiennik Workbench'a.Teraz jeszcze widzę, że cały czas na belce próbuje uruchomić AssignWedge. Pewno to wyrzucę. Nic, wracam dalej do grzebania.
Może komuś się przyda ta moja historyjka:D.
Jednak coś jeszcze jest nie tak. Przestał się uruchamiać a sądziłem już, że sprawę załatwiłem

. Hmmm
Czy jest możliwe dodanie większego stosu programowi bez ikonki? Ten plik LoadDB nie ma ikonki a przy zmianie stosu jest tworzona pseudo ikonka. Zastanawiam się czy przypadkiem Dopus wykorzysta informacje w pseudo ikonce skoro uruchamia się s ADOS?
Ostatnia modyfikacja: 10.04.2011 22:42:16
Ostatnia modyfikacja: 10.04.2011 22:56:19