[#1] Skrypt na DMS w FileMasterze
Witam

Być może źle określiłem w tytule ale każdy chyba wie o co chodzi. Chciałbym poprostu z poziomu Filemastera w wygodny sposób pakować sobie zawartośc dyskietek do formatu *.DMS. Odpowiednie parametry już mam wprowadzone dla odwrotnej funkcji czyli dekompresji.

[#2] Re: Skrypt na DMS w FileMasterze

@miro_78, post #1

U mnie wygląda to tak. W Command mam wpisane:
C[b]:DMS Read {r,Podaj nazwę obrazu:} FROM DF0: CMODE NONE NOZERO[/b]

Jak widać, DF0 mam wpisane na sztywno. Obsługa wygląda w ten sposób, że wchodzę do katalogu, gdzie chcę zapisać obraz dyskietki (.DMS) i naciskam guzik DMS 0. Podaję nazwę dla obrazu (bez rozszerzenia - DMS sam ją dodaje) i to właściwie wszystko - pojawia się okno CLI, w którym DMS prosi o naciśnięcie entera, no to go naciskam i czekam na zakończenie.

[#3] Re: Skrypt na DMS w FileMasterze

@miro_78, post #1

Tak samo wyglada konfiguracja DMS dla FM2.2

Ostatnia modyfikacja: 23.04.2011 10:56:24
[#4] Re: Skrypt na DMS w FileMasterze

@miro_78, post #1

Z tym, że warto jeszcze ustawić w opcjach CD:źródło, bo inaczej pakowanie będzie się odbywało do katalogu, w którym znajduje się FM.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem