Mam zamiar prewencyjnie wymienić starą litową baterię w mojej A3000. Jednak nie na "beczułkową" z trzema nóżkami Ni-Mh 3.6V, lecz na zwykłą litową guzikową CR2023 3V osadzoną we wlutowanym w płytę holderze/koszyczku (takim jak w pecetowych płytach).
Czy wystarczą 3V (3.6V nie mogę w okolicy znaleźć)?
Czy według takiego schematu powinienem holder wlutować?:
http://tnij.org/ll21
Nie wiem jak w A3000 ale ja z A501 baterię wylutowałem i wlutowałem w jej miejsce koszyk z baterią z płyty głównej starego PC (Dell OptiPlex GX 260). Do tej pory zero problemów. Wcześniej ten sam myk stosowałem w A2000. Też działało OK.
Hm ale przypadkiem wylutowałeś akumulator a na jego miejsce wstawiasz baterie? Baterii się nie ładuje i trzeba wstawić jakąś diodę jak znajdę schemat to go dodam.
Jeszcze nie wylutowałem. Czyli nie do końca da się zastąpić fabryczną baterię zwykłą baterią guzikową? Nie chcę kombinować z diodami itp. Zamówię raczej z amigakit baterię 3.6V Ni-MH do A3000.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.