@ginter251,
post #6
Tylko wlasnie jak odepne wszystko to i ta kto samo, znaczy nieodpinalem tasmy od stacji dyskietek. Bez podlaczonej tej tasmy amiga ruszy? bo jak odepne tasme hdd to na pewno ruszy to wiem. Napiecia sa ok, sprawdzilem na innym zasilaczu to samo, a na wet wykrecilem amige z obudowy i probowalem na oryginalnym to samo. :( Wszystko stal osie po wymianie dysku. smigal ladnie zainstalowalem wb3.1 mialem zamiar rozszerzenie podlaczyc 8mb ale sie do tego jeszcze nie zabralem zeby amigaos3.9 zainstalowac. zainstalowalem stery atapi do cd i uruchomilem filemanagera wlozylem do stacji dyskietke z emulatorem ACD32, zaczolem kopiowac, i zwis. z uwagi ze niedziala mi reset w obudowie, niepodlaczony kabel jeden bo nie wiem gdzie, wylaczylem ja i wlaczylem ponownie. no i koniec, najpierw ekran jasny okolo 2h sie z tym meczylem, zostawialem nawet na 15min, potem raz sie uruchomila, zawiesila zaraz, no i potem znow jasny ekran przy uruchamianiu. Potem zaczely pasy si robic na ekranie i teraz za kazdm razem pasy mam. czarno biale i odcienie szarego i lata to :D
sprobuje odpiac teraz tasme od fdd jeszcze a jak nie podziala to ja juz niewiem. a z obudowy wyjolem po to bo pomyslalem ze moze sie w obudowie cos zepsulo ten ukladzik do zasilania co jest w infinitiv, no ale nie...
Jakies pomysly jeszcze? dzieki za pomoc tak wogole :)