[#1] Klawiatura A1000 demontaż
Witam

Czyszczę sobie A1000 desktop poszedł (rozkręcanie i czyszczenie) jak z płatka. Mam natomiast problem z klawiaturą. Została rozkręcona zdjęty plastik.

Chciałbym wyczyścić klawisze zwłaszcza ich boki ale boje się ich wyciągać.

Pyt:
Czy można bezpiecznie odczepić, wyjąć klawisze nie wyrywając ich ?
[#2] Re: Klawiatura A1000 demontaż

@viaroos, post #1

Nie wiem jakie tam jest mocowanie, ale w mojej Amidze 2000 i 1200 wyjmowalem bez problemu. Wazne, zeby klawisz podwazyc rowno, by wyszedl mozliwie pionowo ku gorze, by nie wylamac trzpienia plastikowego na ktorym jest osadzony. Najlepiej plaskim przyzadem, bez ostrych krawedzi. Chocby koncowka od lyzeczki ;). Wsunac gleboko pod klawisz (nawet za niego) i podwazyc.

PS. Jakbys chcial wybielic plastiki, to jest na to latwy sposob! :)

[#3] Re: Klawiatura A1000 demontaż

@jw_amigowiec, post #2

Wybielam 12% kremem z woda utlenioną. Idzie całkiem całkiem. Spróbuję lekko podważyć może się uda

[#4] Re: Klawiatura A1000 demontaż

@viaroos, post #1

To switche cherry - podwadzasz dwoma śróbokrętami z taką samą siłą (umiarkowaną) i wyskakują. Same switche jeśli, któryś jest uszkodzony można kupić i przelutować bo to zdaje się Cherry MX Black (produkowane do dziś, używane w high endowych klawiaturach do gier). Tylko uważaj na ścieżki na płycie głównej klawki :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem