[#1] Amiga 2000 i 2xFDD
czy zwykły kabel od fdd z pc wystarczy żeby cieszyć się dwiema stacjami w Amidze??

[#2] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@Skiba, post #1

jesli chodzi ci o amigowe stacje to tak ..tylko musisz zworki przestawic
jesli chodzi o stacje od PC to musisz miec przerobiona tasme DF0 i DF1
ja tak mialem w Swojej krowce :)

[#3] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@HOŁDYS, post #2

hmm mam jedną od Ami i jedna od pc
jest jakiś schemat tego kabla??

[#4] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@Skiba, post #3

nie wiem ja kupilem kiedys kiedys od jakies mastera nic tam nie bylo tylko jedna zylka zamieniona miejscami ..ale dzialalo i A2000 fajnie stukotala

[#5] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@HOŁDYS, post #4

może chodzi o linie drive select... skoro nie było zworek to pewnie w ten sposób oznaczano stacje

[#6] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@Skiba, post #5

pewnie tak ..

[#7] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@HOŁDYS, post #4

Czy może ktoś rozwinąć temat kabla 2xFDD do A2000?

Co z czym trzeba zamienić?

Mam dwie stacje, z czego jedna zworkowalna DSx i za skarby świata nie chcą mi dwie naraz zadziałać...

Pozdrawiam,
[#8] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@XeNeS, post #7

Flopy sprawne? Ja sobie zmajstrowałem extra kabalek. Pierwszy flop oryginalny amiga a drugi pc.

Benedykt Dziubałtowski
[#9] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

Sprawne. Jako DF0 śmigają oba.

Zresztą oba Chinony, z czego pecetowy zworkowalny na amigowy. Ze zworkologii i przerabiania stacji też jestem zdoktoryzowany.

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2012 21:52:01 przez XeNeS
[#10] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@XeNeS, post #9

AAAA to wyjaśnia cała sprawę. Nie pożenisz tego. Sam kiedyś kombinowałem nad tym. 1 chinion działa a dwa się żrą i nie udało mi się tego rozgryźć.

Benedykt Dziubałtowski
[#11] Re: Amiga 2000 i 2xFDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #10

Posprawdzałem różne kombinacje - Chinon, Samsung, Ye-Data i ... nic.

Czyżby wina tasiemki?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem