[#5]
Re: "Uruchomiony" program Genesis
@Norbert,
post #4
Uruchomiłem ten Genesis i karta sieciowa działa. Ale to jest niestety losowe

. Wydaje się mi, że problem jest w gnieździe/wtyczce w Amidze 1200. Gdy poruszałem, przy wyłączonej Amidze, wtyczką i odpaliłem Ami ponownie to już ten Genesis, ScreenMode jak i iBrowse się odpalał. Dodam, że Ami cały czas leży podłączona z wszystkimi kablami na biurku i nie wyciągam ich bez przerwy.
Z dyskietki nie mogłem wystartować. Mam dwie dyskietki z Install 3.1 i teraz za każdym razem dostaję Guru 8000 000B. Czy chce wystartować z jednej czy z drugiej to to samo Guru dostaję. Ami zapętla się i resetuje bez końca. A do tej pory nie miałem tego problemu. Zawsze startowała z tych dyskietek. Jeszcze spróbuję Ami za bootować z gry na dyskietce - tzn. uruchomić grę bezpośrednio z dyskietki bez ładowania systemu. Aaa te dyskietki bootujące widziane były w systemie po zabootowaniu z twardziela.
Czyli z tego wszystkiego widać, tak mi się wydaje, że problem leży nie tyle w problemie z dyskiem co z czymś innym. Tylko pytanie z czym?
Będę musiał dać szwagrowi do przejrzenia tego zasilacza pod miernikiem (wystarczy to?) lub oscyloskopem. Wtedy będzie można wyeliminować problem z zasilaczem. A i pewno dam mu te nieszczęsne kondensatory wymienić, może to coś pomoże.