[#31] Re: Potrzebny skan artykułu z MA

@rafgc, post #28

A jesteś w stanie dodać ten element buforujący do tego schematu tak aby działało? Czy coś trzeba z tym układem jeszcze robić?

[#32] Re: Potrzebny skan artykułu z MA

@Tomski, post #31

Do tego trzeba jeszcze dodatkowego układu, który by sterował buforami w która stronę mają przepuszczać dane. Najprościej pewnie byłoby wziąć do tego sygnał R/W z procesora (lub innego układu), ale nie jestem ekspertem (tym bardziej jeśli chodzi o IDE) i musiałbym to sam sprawdzić.

Ostatnia modyfikacja: 03.07.2011 00:20:52
[#33] Re: Potrzebny skan artykułu z MA

@rafgc, post #32

Być może, można by też użyć sygnałów IOR i IOW do sterowania buforem, wtedy potrzebne byłyby 3 układy 74ls245 + układzik z bramkami (można NAND). Trzeba by poświęcić jakąś taśmę do testów, ale obecnie nie mam układu 74ls245 w domu.

[#34] Re: Potrzebny skan artykułu z MA

@rafgc, post #33

Czy udało się wykonać te płytki i czy jest jakaś dostępna? Wiem, że wątek stary, ale zapytać nie zaszkodzi. Odpowiedź może być na priv.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem