[#1] obraz systemu
Zastanawiam się... czy ktoś z was może ma obraz wb wraz z whdloadem i z grami, ładnie poukładanymi z jakimś może ciekawym menu?
Chętnie bym przyjął taki obraz na A600.
Tylko to chyba przez priv.
Czekam na jakieś informacje.
Z góry dzięki i pozdrawiam.

[#2] Re: obraz systemu

@Sienio, post #1

a ja zaproponuje tobie abyś sam spróbował postawić system zainstalował whdload i wrzucił na dysk parę gierek..
w sieci jest kilka tutoriali
takie grzebanie dużo ci da, przede wszystkim wiedzę i doświadczenie które na pewno się przyda

[#3] Re: obraz systemu

@Skiba, post #2

mam już postawiony mam instalki, natomiast ze zrobieniem menu jakiegoś sensownego mam problem.
Poza tym w chwili obecnej testuje fasta 9,5mb i nie wiem czy mi się sypią błędy adresów pamięci przez złą konfiguracje czy przez uwalaną kartę

[#4] Re: obraz systemu

@Sienio, post #3

Czyli prawie cała robota za tobą. Co do menu, to skorzystaj z generatora takiego menu - może iGame zadziała. Wprawdzie jest pod MUI, ale przy ilości pamięci, jaką masz obecnie powinno "zabanglać".

[#5] Re: obraz systemu

@Sienio, post #3

guru 8000 0004 lub 0003??
możesz mieć złego installera albo brak programu stackattack
przynajmniej u mnie miało to winę

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2011 17:54:36
[#6] Re: obraz systemu

@Skiba, post #5

wywala błędy typu:

Exception "Line 1111 emulator" ($E02C)
at $864AA occured.

Exception "Address Error" ($F00C)
PC = $6FFE1
Read from $6FFE1

[#7] Re: obraz systemu

@Sienio, post #1

Jest strona w necie w której są gotowe systemy pod wszystkie amigi - między innymi a600. "Gotowiec" ma w sobie nowe m.in. nowe ikony, diropus, playery i niezarejestrowany whdload. Wystarczy poszukać - linka nie podam bo na forum nie wolno.

Podobnie jest strona z gotowymi, całymi grami skonfigurowanymi pod whdload (nie tylko same instalki). I znów linka sam musisz poszukać.

[#8] Re: obraz systemu

@Sienio, post #6

na wszystkich grach wywala te błędy??

[#9] Re: obraz systemu

@Skiba, post #8

na tych co nie działały mi bez rozszerzenia.
cześć się nie włącza bo o kikstart mu idzie 34005
i nie uruchomiło mi się parę gier które działały bez rozszerzenia na 2mb chip

[#10] Re: obraz systemu

@Sienio, post #9

myślę (choć nie pewien w 100%), że whdload 1.7 beta nie bez powodu ma słowo beta w nazwie

[#11] Re: obraz systemu

@Sienio, post #1

Tutaj masz link do

Clasicc Amiga WB

tutaj Amiga na PC;) :

AmiKit
AmigaSys

te linki Ci się pewno przydają i wszystkie 3, a przynajmniej te dwa ostatnie, na 100% są legalne. AmigaSys też działa na A1200... Poczytaj sobie na tych stronkach co i jak:D.

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2011 21:15:38
[#12] Re: obraz systemu

@Sienio, post #6

Witam,

Możesz podać konkretne tytuły gier pod whdload, które generują takie błędy. Dziękuje. Jak rozumiem masz procek 68000 na pokładzie.

Pozdrawiam

[#13] Re: obraz systemu

@asman, post #12

Podam, ale jutro bo dziś już odpuściłem. Ale rafał ma chyba racje, jutro zrobię doświadczenie, spróbuje grę taką co wywala a potem spróbuje na odpowiedniej wersji whd. Memcheck błędów nie pokazuje, ale był artykuł w ppa1 o tym jak memcheck też nie wykazywał błędów a mimo to nie działało. Ale poklei.

[#14] Re: obraz systemu

@Sienio, post #13

i jeszcze mi do głowy wpadło... na chomikach znalazłem instalki gier na hdd, działają bez whd... jutro też spróbuje

[#15] Re: obraz systemu

@Sienio, post #13

Najlepiej ściągnij wersję whdload 16.1. U mnie najlepiej działała na 600-tce. 16.9 i beta generowały wiele błędów...

[#16] Re: obraz systemu

@Skiba, post #15

16.1 ... brak, masz instalke?

[#17] Re: obraz systemu

@Sienio, post #16

tu masz

obraz dyskietki ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2011 23:12:37
[#18] Re: obraz systemu

@Sienio, post #1

Odnośnie robienia listy gier mała ciekawostka, tym bardziej przydatna, że czasem najlepiej odpalić coś co zajmuje mało miejsca (mówię o menu z wyborem). Ja dawno dawno temu napisałem sobie po prostu w AmigaGuide taki linker, jednym kliknięciem otwiera mi wybraną grę z listy tytułów uporządkowanych alfabetycznie. Sprawa jest prosta, tworzysz plik tekstowy:

@database Gry
@node Main "Lista gier"
@{" nazwa gry " system "execute ścieżka/plik_uruchamiający_grę"}
@{" nazwa gry " system "execute ścieżka/plik_uruchamiający_grę"}
itd...
@endnode

a potem tworzysz każdy z tych plików do uruchomienia zachowując tę samą nazwę co w linku oczywiście, np:

echo "Królu puszczy... Do boju!"
cd dh1:BrianTheLionAGA/
C:WHDLoad slave=BrianTheLionAGA.slave PRELOAD

Dziecinnie proste i wygodne, polecam :)

[#19] Re: obraz systemu

@Sienio, post #16

Czy aby na pewno?
http://whdload.de/whdload/old-whdload/

[#20] Re: obraz systemu

@rafgc, post #19

tak wersje developerskie są ;)
[#21] Re: obraz systemu

@phl22, post #20

a nie trafiłem do tego katalogu

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem