Witam kupiłem kilka lat temu amigę 600 i wydawało mi sie że wszystko działało dobrze ale dość długo jej nie urzywałem a teraz mam problem chciałem sformatować dyskietkę i cały czas dostaję komunikat że dysk jest chroniony przed zapisem próbowałem kilku dyskietek i jest tak cały czas odczytuje dobrze ale nic nie zapisuje. Może ktoś mi pomóc?
Chyba najprostszym i najtańszym sposobem będzie przerobienie stacji PC i zaadoptowanie jej do Amigi. Przerobić da się każdą stację. Temat był poruszany wielokrotnie na łamach PPA. poszukaj na forum.
Najprostszym sposobem jest zalanie czujnika alkoholem izopropylowym naciskanie czujnika na nim przek kilka minut. Ten sposób jest skuteczny, bo już kilka stacji od A500 tak uratowałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.