[#5]
Re: Obudowa dla Amigi desktop
@Tomski,
post #3
Ja myślałem o czymś na kształt CDTV ale wygląd obudowy desktop Amigi 1000 też jest zbliżony do mojego zamysłu tyle że ze względu na rozmiary w zasadzie wysokość zasilaczy PCujowych sama obudowa musiałaby być wyższa i zasilacz montowany nad płytą Amigi co wpłynęłoby na wysokość desktopa lub też zasilacz montowany w specjalnym doku obok płyty wówczas obudowa byłaby niższa ale za to szersza wymusiłoby to wówczas również stosowanie dłuższych przewodów lub specjalnych przejściówek tak aby kable zasilające swobodnie dały się podpiąc do urządzeń typu cd-rw lub dysk 3,5 cala, hcx floppy emulator, kartę cf, wewnętrzne scandoublery, kontlorery ide itp.
Obudowa uwzględniałaby możliwośc zastosowania różnego rodzaju kart turbo i innych gadżetów tak aby nagle nie okazało się że jest w niej mało miejsca. Można byłoby się pokusić o jakąś miniaturową obudowę ale raczej wolę osiągnąć konsensus między w miarę znośnymi gabarytami a wystarczjącym miejscem na "wszystko". Jak znajdę więcej czasu pomyślę nad rozmieszczeniem poszczególnych podzespołów jak i dokonam pomiarów, dokonam rozpiski potrzebnych komponentów oraz dokonam szkiców. Jeśli chodzi o koszty to bez problemu mogę na to przeznaczyć "parę stówek".
Ostatnia modyfikacja: 28.06.2011 21:23:26