[#1] Zaczepy :)
Taki sobie temacik chciałbym założyć i zapytać Was o pomysły.

Jak to zawsze u mnie bywa, po złożeniu całej Amigi, pomalowaniu, poskręcaniu itp itd. okazało się, że mam połamane tylne zaczepy od obudowy i nie mogę zamknąć komputra :/

Wygląda to mniej więcej tak jak na poniższym zdjęciu:
http://www.bygonebytes.co.uk/images/Amiga600ports.jpg

Tylko, że jeszcze bardziej ;)

I teraz muszę wykombinować jak tu zrobić, żeby to to zatrzasnąć. Inna obudowa nie wchodzi w grę, nie będę znów jej przerabiał i malował. Poxipolem nie skleję, bo potem nie otworzę w razie czego ;) Wiercić otworów na śruby czy cuś też nie chcę, bo mi się na bank lakier popsuje :)

Myślałem więc o czymś w rodzaju zatrzasków, albo klamerek, a ostatnim pomysłem są... rzepy :D

Co o tym myślicie? :)

[#2] Re: Zaczepy :)

@AceMan, post #1

Moze założyć małe metalowe zawiaski.. Widzialem kiedyś obudowę od A1200 zrobiona w ten sposób... Przykłejone były na klej od montażu rur do odkurzacza centralnego. Trzymało bardzo mocno

[#3] Re: Zaczepy :)

@Skiba, post #2

Coś takiego właśnie bym próbował. Potrafiłbyś znaleźć coś takiego w sieci?

[#4] Re: Zaczepy :)

@AceMan, post #3

Oczywiście.. Jak bede w domu to wstawie linki . Bo z komórki nie dam rady

[#5] Re: Zaczepy :)

@Skiba, post #4

[#6] Re: Zaczepy :)

@Skiba, post #5

Dzięki! :)

Dzisiaj się przejdę do OBI, może coś się znajdzie ciekawego.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem