[#31] Re: Zewnetrzny tuner TV do Amigi.

@Nightmare777, post #29

Co do jakości obrazu to mogę napisać z własnego doświadczenia w skali od 0 do 100:
1) scandoubler + monitor VGA: 100
2) wyjście RGB Amigi + dedykowany monitor multisync (mający w miarę dobry kineskop): 80
3) wyjście RGB Amigi + dobry telewizor LCD z wejściem SCART: 60
4) dorabiane wyjście S-video + dobry telewizor z wejściem S-video: 50
5) dobre konwertery RGB-VGA + monitor VGA: 35
6) sygnał Composite + dobrej jakości TV: 25
7) pralka automatyczna
8) róźnej maści tanie chińskie konwertery + monitor VGA: 20
9) wyjście przez modulator TV do gniazda antenowego TV: 10

Niestety dobre i tanie jest tylko tanie wino bo "miesza we łbie i jest tanie".
[#32] Re: Zewnetrzny tuner TV do Amigi.

@stachu100, post #31

Dyskutował bym z pozycją drugą, monitor LCD z wbudowanym tunerem TV postawił bym wyżej niż multisynka.
No i rzecz najważniejsza o której zawsze większość zapomina, ten wykaz sprawdza się przy pracy z systemem i tekstem, w grach wygląda to całkiem inaczej, tam najczęściej stary TV wychodzi dużo lepiej niż VGA+SC pokazujące przykra dla oka pikselozę.

Pozdrawiam
[#33] Re: Zewnetrzny tuner TV do Amigi.

@RadoslawF, post #32

Tak z ciekawości podpiołem tuner tv wewnętrzny na PCI. PixelView. Przez kompozyt obrza jest czarno biały i nic nie udało mi się z tym zrobić. Przez S-Video jest dużo lepiej ale kolory są strasznie wyblakłe. Bez porównania nawet z monitorem 1084. Kontrast dałem na maxa ale to też niewiele pomogło ;(

Zaletą jest natomiast brak mrugania w trybie LACE. Piękny i stabilny obraz w 640x512. Wyblakłe kolory gratis :)

Benedykt Dziubałtowski

[#34] Re: Zewnetrzny tuner TV do Amigi.

@RadoslawF, post #32

Nie jestem wyrocznią.
Każdy ma własne zdanie.
Obraz na moim TV LCD jest jednak trochę rozmyty w porównaniu do multisynca...
A miałem porównanie do monitora Commodore (nie pomnę nazwy) gdzie kineskop był w dobrym stanie. Mój TV LCD nie jest najnowszy, może dlatego.
No i multisync łapie różne częstotliwości odświeżania czego standardowy TV nie zrobi.
[#35] Re: Zewnetrzny tuner TV do Amigi.

@vegeta, post #18

http://allegro.pl/qnn-15-dvd-zas-12-v-230-v-i1699532946.html

Monitorek właśnie doszedł, dopiero co go podłączyłem.

Pierwsze wrażenie - rewelacja :) A600 podłączona przez RGB->SCART wygląda naprawdę miło dla oka. Oczywiście, lekkie rozmycie jest, ale to akurat nawet lepiej, bo używana będzie główne do dem i gier, o zabawie WB czy programami raczej nie myślę. Ładne kolorki, wszystko wyraźnie widoczne - tego mi było trzeba.

Poza tym - czarny, prosty design, mało zajmuje miejsca.

Z wad - ulokowanie wejścia zasilania po lewej na górze, no i słabe głośniczki, ale przecież nie o to chodziło :)

Nie mam pojęcia jeszcze jak z pozostałymi trybami (TV, PC) - będę testował później.

Nie mam aparatu obecnie, fotki będę mógł zrobić dopiero za jakieś 2 tygodnie... :(

Ostatnia modyfikacja: 14.07.2011 18:00:55
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem