Witam
Po wielu bojach z czyszczeniem mojej A4000 i doprowadzaniem jej do względnego wyglądu (btw: polecam wodę utlenioną w kremie - od teraz nie wiem co to pożółkły retro-sprzęt) udało mi się znaleźć czas na odświeżenie (postawienie na nowo) WB3.1 ostatnio robiłem to jakieś 15 lat temu więc proszę o pomoc:
Pytanie brzmi co po zainstalowaniu gołego WB3.1 warto/trzeba zainstalować aby dało się teog używać (pytam o programiki, commodity, biblioteki, tooltypy). Mam w tej chwili:
- mui, magicwb, reqtools, picasso96 dla spectrum, lha, dopus, filemaster, adf2disk, no i oczywiście personal paint ;)
co muszę mieć aby dało się tego używać?
chcę umieć oglądać jpgi, pngi, grać moduły, czytać htmle,od czasu do czasu odpalić jakiś stary image fx real3d czy też przynieść coś z aminetu i zobaczyć jak działa...
ogólnie chcę mieć classic amigę A4000 taką jak sobie wymażyłem w 1995 (mam gvp spectrum i 040/25) a dopiero teraz mnie na nią stać. dodam że chcę od czasu do czasu pograć w "chaosa" albo "battle squadron", albo pokażę młodzieży "state of the art" i ogólnie takie takie...
sorry jeśli temat już był.
jutro wieczorem będę na nocy z demosceną w warszawie - chętnie pogadam z jakimiś "starymi" classc-amigowcami ;)
TIA