[#1] Amiga Compact Flash
Witam :) Czy po zastosowaniu adaptera Pcmcia na Compact Flash Amiga zobaczy pamięć wkładaną w adapter? Jak tak to jakiej pojemności karty obsłuży pozdrawiam

[#2] Re: Amiga Compact Flash

@Krzysztof, post #1

zainstaluj compatflash.device i fat95 (oba z aminetu). jesli adapter bedzie z nim dzialal (a raczej powinien, niedzialajace to margines) to bedziesz widzial pamiec jako nowy dysk/dyskietke. ja uzywam przejscoiwki pcimcia <-> memorystick i dziala to w a1200 i a600 bez problemu. wielkosc jest karty ograniczona jetst jedynie file systemem (FAT 12/16/32 w zaleznosci od karty, fat95 kuma wszytskie). wiecej info znajdziesz w manualu od compactflash.device.
[#3] Re: Amiga Compact Flash

@Krzysztof, post #1

Witam,
Ja korzystam z takiego "duetu" i dziala on bardzo dobrze. Korzystam z kart CF 16MB i 64MB i nie mam z nimi zadnych problemow. Potrzebne sa tylko (tak jak napisal Valwit) "cfd.lha" i "fat95.lha" z Aminetu.
pzdr
kg
[#4] Re: Amiga Compact Flash

@Krzysztof, post #1

Dzięki za odpowiedz :D Ale mam jeszcze jedno pytanie? Jaki adapter doradzacie Compact Flash type1 czy2 czym się one różnią i na co zwrucić uwage od strony pcmcia pozdrawiam

[#5] Re: Amiga Compact Flash

@Krzysztof, post #4

roznia sie gruboscia. oba pasuja do ami. wybierz tanszy :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem