[#31] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@HOŁDYS, post #30

Pewno inaczej nie mógł napisać, gdyż by mu aukcje zamknęli. Ale rzeczywiście najlepiej zgłosić się do kolegi z PPA.

[#32] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@rafgc, post #27

Dziękuję wszystkim :) ;)
Jeśli chodzi o te dyskietki, już znalazła się osoba, z którą koresponduję w sprawie nagrania i myślę że na to się decyduję gdyż tak będę miała na pewno dobrze nagrane dyskietki, sama wolę jednak nie kombinować...
Ale dzięki wszystkim za pomoc! Przyda się pewnie ten temat nie jednemu... ;)
[#33] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@pykacz2000, post #32

Nie bede zakladal nowego watku, bo moj problem jest ciut podobny. Otoz dostalem w prezencie Amiga 500/1MB ram (w przyszlym miesicu dokupie troche RAMu, jesli pojawi sie cos na Allegro, tak zeby ze 2MB bylo). Mam tez od cholery DMSow na CD. Jak to teraz spiknac bym mogl nagrywac sobie te DMSy na dyskietki? Ewentualnie - jest jakas tania metoda podlaczenia karty CF do piecsetki? Domyslam sie, ze bez kontrolera HDD sie raczej nie obejdzie?

[#34] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@_arti, post #33

Przeczytaj ten wątek od początku, jak nie pomoże to przeczytaj jeszcze raz. Ew. użyj wyszukiwarki na forum / FAQ.

[#35] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@strim, post #34

Przeczytalem. Problem w tym, ze zadne z rozwiazan mnie nie satysfakcjonuje. Zabawa z kabelkami - nie mam na to czasu; emulator sprzetowy - fajna sprawa ale brak zapisu (stanu gry) i 80 Euro troche odstrasza. Chyba poszukam w takim razie kontrolera HDD do tej piecsetki...

[#36] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@_arti, post #35

koszt ok 400 zl z 8 MB RAM ... tylko kolejne pytanie jak te adfy z PCta przeniesiesz na ten dysk ???? (ADF 900 kb PC0: 720kb)

hmmm teoretycznie karte CF FAT16 dalo by rade podlaczyc do megaramu (po wgraniu elsat.devce fix) ale nigdy tego nie robilem

Ostatnia modyfikacja: 02.08.2011 22:06:01
[#37] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@_arti, post #35

Nowa wersja (rev C) emulatora HxC obsługuje zapis.

[#38] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@HOŁDYS, post #36

A do MegaRAM HD da sie jeszcze podlaczyc standardowy CD-ROM? Albo chociaz zamiast dysku? To by bylo niezle rozwiazanie przy 2MB RAM.

@strim
Jesli tak, to to juz sie robi jakas opcja z tego... choc wolalbym "oryginaly", jak powyzej.

EDIT: punkt pierwszy - juz sobie doczytalem.

Ostatnia modyfikacja: 03.08.2011 08:32:00
[#39] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@_arti, post #38

da sie po wgraniu fix elsat.device moze obsluzyc do 2 urzadzen.
oczywiscie zalezy to od revision samego kontrolera (nie pamietam cyferki dokladnie wybacz) ..wiem ze stara wersja nie obslugiwala dyskow wiekszych niz 540 MB .. a ta nowsza 2 urzadzenia i dyski do 2.1 GB i 8 MB FAST RAM

Ostatnia modyfikacja: 03.08.2011 08:57:51
[#40] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@_arti, post #33

Po prostu kup sobie A600/1200 (może być bez rozszerzenia), podłącz CD-ROM i...już. To najszybszy i najtańszy sposób. :)

Potrzebny soft do znajdziesz na Aminecie.
[#41] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@Andrzej Drozd, post #40

No ale te Amige dostalem za darmo. Glupio, zeby lezala. Gdybym chcial kupic, to juz dawno byl mial ;)

[#42] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@_arti, post #41

No cóż, szkoda że A500 to taka sierotka bez IDE...
[#43] Re: co z tymi dyskietkami? help me

@_arti, post #41

jesli nie chcesz inwestowac zaopatrz sie w 100 dyskietek i jazda jazda biala gwiazda :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem