[#31] Re: CDTV - skąd ściągnąć software

@inco, post #30

taki fajny wątek i tak umarł? szukam schematu jak sobie zrobić 4MB fast do CDTV.. może ktoś napotkał?
[#32] Re: CDTV - skąd ściągnąć software

@Maniu, post #27

udostepnił tą kompilację??
[#33] Re: CDTV - skąd ściągnąć software

@Des, post #8

Generalnie, póki sobie nie rozbudujesz (wyższy kick, pamięć, w porywie szaleństwa - twardy dysk), to masz taką trochę fajną, trochę dziwną Pięćsetkę z napędem CD. Trochę dziwną, bo nie w pełni kompatybilną. Np. X- Copy się wywala.

Prawda, ale...
...jest wersja X-Copy stabilnie działająca na CDTV. Wiem, bo jakieś 2-3 lata temu przekopiowałem całe stado dyskietek poprzez X-Copy na CDTV :)
[#34] Re: CDTV - skąd ściągnąć software

@AdamZeku, post #32

jest o tym mowa tu: http://eab.abime.net/showthread.php?t=61210&highlight=54636

i tu: http://www.ppa.pl/forum/amiga/26447/tiny-launcher#m368670
[#35] Re: CDTV - skąd ściągnąć software

@ExciterELB, post #31

A może tak rozszerzenie od LVD do A600?
[#36] Re: CDTV - skąd ściągnąć software

@rafgc, post #35

To byłoby ciekawe :) Widziałem temat na zagranicznym forum, że próbowałeś zrobić takie rozszerzenie dla A500, udało się? Pytanie czy nawet jeśli by to działało na A500 to czy CDTV nie robiła by konfliktów, albo działała by autokonfiguracja? Jeśli by się znalazł ktoś kto zaprojektowałby płytkę i uruchomił to myślę że sporo byłoby chętnych na takie rozszerzenie i można by zrobić grupowe zamówienie. Sam ze swojej strony mógłbym pomóc w lutowaniu lub użyczyć CDTV do testów.
[#37] Re: CDTV - skąd ściągnąć software

@Maniu, post #36

Obecnie zbieramy z kumplem dokumentację na temat DMA w CDTV i będziemy kombinować CF dla CDTV (pod Expansion port, potocznie zwany SCSI, a w praktyce po prostu DMA).

Właściwie mamy już wszystko co potrzebne, brakuje tylko wiedzy (dokumentacji) jak CDTV'owe DMA rozmawia z kontrolerem, czy są to standardowe komendy, czy jakiś Commodorowski wymysł.
[#38] Re: CDTV - skąd ściągnąć software

@ExciterELB, post #37

Do tego właśnie przydałoby się rozszerzenie pamięci. W CDTV dodatkowo zżera ją boot rom, po odpaleniu systemu zostaje jej niewiele, więc nie ma co marzyć np. o whdload. Mając dysk twardy/CF lub nawet uruchamiając system z CD pamięć mogłaby być bez autokonfiguracji, kwestia wpisania jednej linijki w s-s.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem