[#1] Amiga kilka pytań
Poszukuję stron ze skanami okładek do gier. Co prawda udało mi sie wyszukac kilka ciekawych stron ale albo skany są słabej jakości albo niekompletne itd.

Druga sprawa to sposób montażu wiatraczka w obudowie desktop posiadam kabelek poprzez który jest tez zasilana stacja dyskietek ale ma możliwośc podpięcia np zasilania HDD 3,5 cala lub CD-romu wiem że istnieje taka przejściówka która bedzie umozliwiała podłączenie bez żadnych przeróbek wentylatorka normalnie podpinanego pod płytę głowną komputerów klasy PC pytanie tylko czy to bedzie "banglac"?

[#2] Re: Amiga kilka pytań

@miro_78, post #1

klik
bądź
klik

[#3] Re: Amiga kilka pytań

@bombermax, post #2

No i jest jeszcze HOL.

[#4] Re: Amiga kilka pytań

@mailman, post #3

A po co ci wiatraczek,chcesz zabić błogą ciszę twojej Amigi?
Ja bym go nie montował , przecież nie masz procka 040 który bez chłodzenia szybko by się przegrzał. :D

[#5] Re: Amiga kilka pytań

@Arkadyy, post #4

Ale załóżmy że chciałbym w przyszłości zamontowac 040 lub 060.. Poza tym w trybach Multiscan, DBlPal i Euro72 przy rozdzielczościach typu 640x512,640x400 występują artefakty na m1438s ze względu na nadmierne nagrzewanie sie układu AGA w zwykłych trybach typu Pal 640x256 lub 640x200 taki efekt nie występuje

[#6] Re: Amiga kilka pytań

@miro_78, post #5

Tak się dzieje w trybach Multiscan/DBLPal w 128 kolorach. W innej ilości, 2,4,6,16,32,64,256 problem nie występuje. Ustaw sobie WB w 64 kolorach.

[#7] Re: Amiga kilka pytań

@miro_78, post #5

no to chłodziwo na AGAte i jazda z tym koksem

[#8] Re: Amiga kilka pytań

@bombermax, post #7

Przestawiłem na 64 kolory czasami tylko pasek mrygajacy się pokazuje sporadycznie ale pojawił sie kolejny problem ikonki w 8 kolorach byly "eleganckie" teraz zmieniły kolor na niebiesko -różowy mam zainstalowane magicWb2.1 ale może brakuje jakiegoś składnika i występuje taki efekt?

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 16:41:25
[#9] Re: Amiga kilka pytań

@miro_78, post #8

Do chłodzenia AGA-ty wystarczy miedziany radiator. :D

[#10] Re: Amiga kilka pytań

@Arkadyy, post #9

Ja upieram sie przy swoim i Ty upierasz sie przy swoim radiator ok ale wolałbym dołożyć mimo wszystko wiatraczek i zamontować w sposób który opisalem wcześniej a odnosnie hałasu to nie ma znaczenia bo używam już zasilacza AT od PC i "jakieś" tam szmery juz generuje aczkolwiek od nich nie ogłuchnę. Odnosnie kolorów już rozgryzłem o co chodziło usunąłem najprawdopodobniej Magic Cooper z WBStartup bo po ponownym wgraniu MagicWB kolory są takie jak należy.
Dziekuję za okładki do gier a ma ktoś moze jeszcze jakies linki do gier typowo dla CD32? wyszukałem parę ale moze akurat ktoś ma lepsze.

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 18:03:02

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 18:05:08
[#11] Re: Amiga kilka pytań

@miro_78, post #10

Problem rozwiązany czytałem w którymś z numerów MA że problem z trybami dbpal, multiscan,euro72 i wszystkimi "podwojonymi" wystepuje po nagrzaniu sie układu AGA w niektórych przypadkach sam znika po paru minutach w innych nie ustepuje. U mnie nie ustepował więc zamontowałem radiator oraz wentylator zdemontowany od PC po użyciu odpowiednich przejściówek podłączyłem zasilanie przez stacje dysków i wszystko śmiga jak należy :)
Do zasilania wentylatora użyłem takiej przejściówki:

http://allegro.pl/kabel-rozdzielacz-zasilania-wentylatorow-wwa-km1-i1739655368.html

Stwierdzam także że monitory LCD z jakościa obrazu nie równaja się do monitorów CRT obraz jest żyleta dodatkowo "klimat" w LCD mozna jego jakość określić jako dobry plusem jest bardzo niski pobór prądu (22 calowy Samsung 2270HD zużywa ok 35W chociaż niektóre źródła piszą o 51W). Z kolei minusem CRT jest pobór prądu, szkodliwośc dla oczu (osobiście nie zauważyłem różnicy) a także miejsce jakie zajmuje monitor "oldschoolowy" na biurku.

Ostatnia modyfikacja: 12.08.2011 13:25:06
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem