[#1] Pytanie o wartość CDTV
jak w temacie ile mógłbym dostać za ten sprzęt:

-CDTV w idealnym, nieporysowanym stanie
-cady, pilot, klawiatura
-2MB Fastu ELBOX
-Kickstart 1.3/3.1
-kontroler SCSI i dysk SCSI 1,5GB Seagate

całość w doskonałym stanie technicznym i wizualnym

Celowo nie zamieszczam w giełdzie bo nie sprzedaję lecz proszę tylko o wycenę.

[#2] Re: Pytanie o wartość CDTV

@bombermax, post #1

Jak dla mnie taka wycena nie ma sensu. Sprzęt jest tyle wart ile da kupujący.
Chyba że chcesz się pokrzepić ile kasy stoi na biurku.
Ale jeśli naprawdę potrzebujesz wyceny to weź Rzeczoznawcę
Poza tym ostatnio sprzedałeś CDTV na allegro to powinieneś być w temacie.
[#3] Re: Pytanie o wartość CDTV

@Dark_luke, post #2

Tak tylko, że tamta była goła :) Pytam ponieważ korci mnie miniMIG a nie chcę wydawać kolejnej już kasy na sprzęt związany z Amigą.

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 14:49:36
[#4] Re: Pytanie o wartość CDTV

@bombermax, post #3

Ale taki miniMIG to nie klasyk. Moim zdaniem lepiej mieć ACDTV niż takiego miniMIG'a. Klasyk z czasem będzie nabierał na wartości a co najważniejsze ma to coś.

[#5] Re: Pytanie o wartość CDTV

@Tomski, post #4

Popieram słowa przedmowcy. Nic nie mozna porównać z klasykiem, sam sie o tym przekonasz jesli zamienisz CDTV na minimiga, sprzęt fajny ale wkońcu to tylko emulator sprzętowy. Jesli chodzi o cenę poszczególnych elementów (bo tak zawsze dostanie sie więcej:) ) to mysle ze w okolicach 1k pln.

[#6] Re: Pytanie o wartość CDTV

@bombermax, post #1

Nawet jakbyś już się uparł na sprzedaż to chyba bardziej będzie się opłacało sprzedać w kawałkach, tzn. gołą CDTV z pilotem, klawiaturą i caddy osobno, a rozszerzenia osobno. Na rozszerzenia zapewne nie jedna osoba się tutaj skusi za niezłe pieniądze. Za gołą CDTV myślę że tak 150 zł maks bo flopa i myszki brakuje.
Z drugiej strony radziłbym o nie sprzedawanie, dość dużo w nią zainwestowałeś i raczej to się nie zwróci.

[#7] Re: Pytanie o wartość CDTV

@bombermax, post #3

Powiem tak. Gdybym miał minimiga to bym się z tobą zamienił. Teraz mam całkiem dobry powód zeby zbudować minimiga.

[#8] Re: Pytanie o wartość CDTV

@Maniu, post #6

ze zmęczenia zapomniałem że flop też jest oczywiście :) hmmm... bo tak sobie ostatnio myślałem o sprzedaży...

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 18:49:45
[#9] Re: Pytanie o wartość CDTV

@bombermax, post #1

Wiesz, no wycenić tak "pod linijkę" to się nie da. To w dużej mierze zależne od tego, na ile potencjalny nabywca zakręcony i nakręcony. Gdybym nie był - a niestety jestem - ciut "pod kreską", to bym Cię już molestował i negocjował Bo ja wiem, ile bym skłonny był zapłacić... Powiedzmy, że 450 PLN tak "na zdrowy rozum" plus jakieś 100 PLN z sentymentu/chęci posiadania/uniknięcia konieczności szukania po aukcjach i gmerania w sprzęcie. No, coś koło 600 zeta byłbym skłonny zapłacić - pod warunkiem jednakowoż, że w zestawie jest jakiś przyjemny kawałek softu.

Z szacunkiem
Wędrowiec

[#10] Re: Pytanie o wartość CDTV

@bombermax, post #1

ja mysle ze tak rozbudowany zestaw jest wart 750 zl (ze wzgledu na SCSI i 2 MB FAST RAM)

[#11] Re: Pytanie o wartość CDTV

@HOŁDYS, post #10

Może lepiej wystawić tak zadbany zestaw na amibay lub innym zachodnim serwisie aukcyjnym? Tam cena może być o wiele wyższa.

[#12] Re: Pytanie o wartość CDTV

@bombermax, post #3

Mam MiniMiga w wersji do "samodzielnego" montażu - tzn. PCB (z Nusimu) i wszystkie elementy (pamięci są 10 ns - a nie tak jak normalnie 70 czy 80 ns).

Drugiego MiniMiga już dawno zlutowałem i nawet mam do niego ARMa. Może bym się zamienił - ale ja już mam jedną CDTV (komplet) - tylko bez SCSI i rozszerzenia pamięci. I MiniMiga i CDTV używam "równie często" (czyli raz koło Świąt) :P
Hmm.... chociaż jakby ktoś chciał zamienić PETa albo KIMa-1 na MiniMiga - to niech da mi znać ;) Na SX64 czy inną A1000 nie zamienię, bo już mam :P

[#13] Re: Pytanie o wartość CDTV

@konrad_0x42, post #12

dostałem 2 oferty zamiany na A3000, ale nie skorzystam... baterie wylane, na dodatek ogólny stan jest bardzo nieciekawy.

Chyba skuszę się na zamianę na jakąś ładną 1200 z dobrym Turbo, ewentualnie 2000 dopieszczoną na maxa. Czas rozpocząć rozpoznanie :)

a może i nawet CDTV bym przyjął w zamian ;)

Ostatnia modyfikacja: 12.08.2011 13:14:40
[#14] Re: Pytanie o wartość CDTV

@bombermax, post #13

a jaki jest sens wymieniac sie CDTV rozbudowanym na CDTV podstawowa

[#15] Re: Pytanie o wartość CDTV

@HOŁDYS, post #14

z dopłatą bądź może jakiś moduł, nie wiem... może ktoś ma w swojej sporej kolekcji czegoś x2 a chciałby mieć też CDTV ;)

[#16] Re: Pytanie o wartość CDTV

@konrad_0x42, post #12

Minimig jest fajną zabawką, przede wszystkim bardzo wygodną. Podłączasz pod monitor/telewizor, do tego 5V i jazda. Brak zabawy z płytami, dyskietkami... Ale feelingu rzeczywiście brak...

@konrad_0x42 : możesz mi podać symbol pamięci jakie masz w swoich Minimigach? gdzie je kupiłeś? Ja mam jakieś kiepskie kości...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem