[#1]
Amiga 1200 i brak dźwięku
Witam wszystkich!
To jest mój pierwszy post na forum więc krótko się przedstawię. Amigę posiadam od 1991 roku (najpierw 500 a teraz 1200 w obudowie Tower) i używam jej do dzisiaj (z przerwami-nawet 2-3 letnimi). Obecnie sprzęt ten traktuję hobbystycznie.
W swojej Amidze mam turbo Apollo z 68040/33MHz. Jak dotąd nie miałem problemów z dźwiękiem - spokojnie mogłem sluchać amigowych modułow. W sobotę przyszedł kumpel z prośbą żebyśmy sprawdzili na mojej płycie (rev. 1d4) jego kartę turbo Blizzard 1230/40MHz(?) bo na jego plycie (rev.2b) karta nie działała. Wyciągnałem z mojej Amigi Turbo Apollo i włożyłem jego kartę turbo. Wszystko zadziałało lecz nie było dźwięku

Później przełożyłem mojego Apollo z powrotem do Amigi i też dźwięku nie było

Posprawdzałem przewody cinch - są OK ale dźwięku Paula nadal nei wydaje

Pomyślałem sobie, ze może pod systemem jest nie tak cos z AHI (choć to nonsens to wolałem sprawdzić każdą ewentualność) więc uruchomiłem grę SWIV i dźwięku nadal nie ma

Czy któryś z forumowiczów spotkał sięz taką przypadłością i mogłby mi doradzić co jeszcze mogłbym sprawdzić? Nie wiem dlaczego nie ma dźwięku skoro wcześniej miałem a moja Amiga przetrwała niejedną "sprzętową burzę".