Na początku chciałem wszystkich powitać, bo to mój pierwszy (mam nadzieję, że nie ostatni) post na tym forum. Wasze forum czytam już od jakiegoś czasu, ale dopiero pewien problem zmusił mnie do rejestracji. Chodzi mi o przenoszenie danych z PC do Amigi. Postanowiłem skorzystać z tego poradnika: http://www.ppa.pl/artykul-Amiga..PC.Przenoszenie.danych.2-2_16_1118.html . Wszystko było ok do tego momentu: "Dyskietka, na którą chcemy przenieść plik ADF powinna być wcześniej sformatowana. Służy do tego polecenie format. W linii poleceń wpisujemy "format drive df0 : name pusty inhibit" (oczywiście bez cudzysłowów), gdzie "drive" wskazuje stację dysków, w której odbędzie się formatowanie (w naszym przypadku wewnętrzną stację oznaczoną jako DF0: ), "name" określa nazwę, która zostanie przypisana dyskietce, a "inhibit" uchroni nas przed irytującymi komunikatami po włożeniu dyskietki w nierozpoznawalnym przez system formacie. Program poprosi o dyskietkę, którą chcemy sformatować i naciśnięcie klawisza ENTER. Operacja trwa nie dłużej niż 2 minuty." . Problem w tym, że po wyjęciu systemu ze stacji, Amiga prosi o jego ponowne umieszczenie. Jak mam sformatować dyskietkę skoro system cały czas musi być w stacji ?
Ostatnia modyfikacja: 09.08.2011 14:26:45
Ostatnia modyfikacja: 09.08.2011 14:26:56
Ostatnia modyfikacja: 09.08.2011 14:27:13