[#1] turboprinta PL
Mam małe pytanie, które dla bardziej wtajemniczonych nie powinno być trudne... Czy ktoś wie może skąd można wziąć catalogsy PL do turboprinta albo chociaż jakąś sensowną instrukcjć po polsku? Od kilku lat niewiele wymagałem od HP DJ 600 ale śwat sić zmienia, wymagania też... Z góry dzićkujć.
[#2] Re: turboprinta PL

@radek_borowicz, post #1

Wydaje mi sie ze TP nie obsluguje systemu lokalizacji.
[#3] Re: turboprinta PL

@reactor, post #2

Jest lokalizacja polska. Spróbuj na http://tranceletters.horisone.com/ :D

[#4] Re: turboprinta PL

@spiryt, post #3

???

[#5] Re: turboprinta PL

@spiryt, post #3

heh spitytu Pan sie napil, locale do TP zawsze sa wewnatrz programu,
wiem, bo mam oryginal....
[#6] Re: turboprinta PL

@Marcin, post #5

Też mam orybinył. Jednak TurboPrint jest tak samo lokalizowany jak każdy amigowy program. Na Aminecie są jednak tylko lokale francuskie i włoskie. Polskich brak.
[#7] Re: turboprinta PL

@Marcin, post #5

Lokalizacja programu jest zawsze osobnym plikiem. Każdy program który używa Locali można przerobić na polski język. Nie musi być ten plik dołączany od razu z programem podstawowym. Niekiedy lokalizacje są pisane przez innych amigowców z danego kraju. Pod adresem jaki podałem nie ma niestety polskich locali do TP.

[#8] Re: turboprinta PL

@spiryt, post #7

Lokalizacja programu jest zawsze osobnym plikiem.

Ale nie zawsze program obsluguje system lokalizacji.
Wydaje mi sie ze tak jest w przypadku TP, tu niech sie najlepiej wypowie posiadacz tego programu, czy widzial tam jakies catalogs.

[#9] Re: turboprinta PL

@reactor, post #8

Lokalizacja w TP działa. Jak już pisałem są na Aminecie, tylko nie polskie.
[#10] Re: turboprinta PL

@kmilota, post #9

Rzeczywiście, są lokale francuskie i włoskie, ale nie do TPPrefs, tylko do Spoola i GP [tak jest w .readme]. Prefsy TP mają wbudowaną wersję językową.
[#11] Re: turboprinta PL

@szulu, post #10

Faktycznie TurboPrefs nie korzysta z lokali. Ale nawet jakby korzystał, to byłoby to bez sensu. Jak to by wygladało po polsku. Ja przynajmniej jestem przyzwyczajony do wersji z angielskimi zwrotami w TurboPrefs. Co innego z TurboSpoolem i GraphicsPublisherem. Tu mogło by być po polsku. No i jeszcze przydało by się przetłumaczyć książeczkę na polski.
[#12] Re: turboprinta PL

@kmilota, post #11

To mozesz zwrocic sie do autorow TP, ze chcialbys polska lokalizacje do Turbo Spoola i Graphic Publishera, a takze ksiazeczke w jezyku polskiem. Dodajac, ze w sprawie tlumaczenia moga np. sprobowac dogadac sie z ATO-PL

[#13] Re: turboprinta PL

@reactor, post #12

Mi to jest niepotrzebne, ale radek_borowicz moze o tym pomyśleć. W koncu TP kosztuje niemałe pieniądze.
[#14] Re: turboprinta PL

@reactor, post #8

Szczerze mówiąc to ja nie mam żadnych catalogs do Turboprinta bo mam go w języku angielskim a toi programik ma wbudowany. Mam dość starą wersję bo 4.1...
[#15] Re: turboprinta PL

@radek_borowicz, post #14

Ale przecież kiedyś firmy sprzedawały "drukarki do Amigi" z oprogramowaniem Turboprint 5.0PL... I gdzie to teraz jest? Nikt nie ma PL wersji?
[#16] Re: turboprinta PL

@radek_borowicz, post #1

postaraj sie o MACD 6,tam jest Turbo Print 5,a na cd pisze o turbo print 6 z polska instrukcja.pozdrawiam
[#17] Re: turboprinta PL

@dick, post #16

dzięki, będę tego szukał, dziękuję wszystkim za pomoc. Thanks!
[#18] Re: turboprinta PL

@dick, post #16

Zgadza się, ale na płycie jest w wersji angielskiej. Oferta kupna za 149,- nowszej wersji po polsku jest z Eureki. Wątpię czy jeszcze aktualna. Zresztą wejdż na ich stronę http://www.eureka.com.pl i sprawdź.

[#19] Re: turboprinta PL

@spiryt, post #18

Byłem na stronie Eureki i niestety nic dla Amig nie mają.

[#20] Re: turboprinta PL

@spiryt, post #19

Bo na stronie Eureki nie chwala sie tym co maja w magazynie. Kiedys do nich pisalem w sprawie gier dla CD32 i okazalo sie, ze jeszcze troche kompaktow maja, wiec napisz do nich i zapytaj o to co Cie interesuje.
[#21] Re: turboprinta PL

@reactor, post #20

To żle gdy firma na swojej stronie WWW nie przedstawia całej swojej oferty. Może się wstydzą Amigi?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem