[#1] Kto miał doczynienia z SC podanym w linku?
http://amiga.resource.cx/exp/scandoubler

chce takie cos kupic do A4000 mial ktos doczynienia z tym scandoublerem w praktyce? jak wyglada korzystanie tego z LCD ? ostatnio zawiodłem sie na zachwalanym na forum LG1721 monitorek zostal dzisiaj sprzedany ten monitor mial straszne problemy wyswietlac obraz w palu na przyzwoitym dla mnie poziomie migotanie było porownywalne do bardzo tandetnych starych crt przy odswiezaniu 50HZ ogolnie kaszana totalna

w sumie pod wyzej wskazana karte SC na zorro podlaczony bym mial stary monitor Sony multiscan G200 ktory ma obraz jak zyleta karta jest przelotowa takze w WB uzywam trybow euro72 i multiscan i tak by pozostało a jak sie sprawuje w trybach 15khz? prosze o opinie osob ktore zetknely sie z ta karta o ile takie osoby sa na forum bo sprzet nietypowy :)

[#2] Re: Kto miał doczynienia z SC podanym w linku?

@Blendor, post #1

Ja mam ten scandoubler - działał mi bezproblemowo z Sony CDP E230. Później jednak przeszedłem na Picasso IV.

[#3] Re: Kto miał doczynienia z SC podanym w linku?

@Deftronic/..., post #2

picasso 4 trudno dostepne nawet na niemieckim ebay rzadko to widuje
masz jeszcze tego SC? w WB uzywales trybow multiscan euro72? karta ponoc tryby powyzej 31 khz daje przelotowo takze te powinny byc bez zmian a jak wygladaja gierki z pod katalogu pal? pikselowatosc na rozsadnym poziomie?

[#4] Re: Kto miał doczynienia z SC podanym w linku?

@Blendor, post #3

Tak gdzeiś mam tę kartę. Z trybu multiscacn Euro72 nigdy na niej nie korzystałem. Gierki i dema z tego co pamiętam wyglądały OK (pytanie co dla kogo jest OK). Trudno mni powiedzieć czy pikselowatośc na rosądnym poziomie - mój monitor ma 17' i nadal jest to podstawowy monitor do moich klasycznych Amig. Zrzuty ekranu systemowego z niego można znelźć w dziale grafitti albo np.

http://www.youtube.com/watch?v=2CnbCJ-rTJ8

czy w innych filmikach zamieszczonych z Amigi. Z TYM ŻE TEN SYGNAŁ LECI Z PICASSO IV (ale na tym sandoublerze było tak samo - tak mi się wydaje).

Ostatnia modyfikacja: 26.08.2011 12:20:36
[#5] Re: Kto miał doczynienia z SC podanym w linku?

@Deftronic/..., post #4

dzieki za opinie , co do twojej karty Arxon Compserv chcialbys sie jej pozbyc?

[#6] Re: Kto miał doczynienia z SC podanym w linku?

@Blendor, post #5

Nie, trzymam tę kartę jakby któraś z moich Picasso IV padła. :)

[#7] Re: Kto miał doczynienia z SC podanym w linku?

@Deftronic/..., post #6

ok niema problemu , zdecyduje sie na taki SC niema FF ale w sumei to zbedne nie uzywam dziwnych rozdzielczosci AGA z przeplotem na ktorych ledwo co widać uzywam multiscan 640-480 typowy kwadratowy piksel i jest calkiem ok

[#8] Re: Kto miał doczynienia z SC podanym w linku?

@Blendor, post #7

Deftronic jescze jedno pytanko wyczytałem na zagranicznym forum ze Compserv działa bezproblemowo na monitorach LCD testowałes może z panelem ten ScanDoubler? dotychczas myslalem ze stare Sc maja problemy z dzialaniem na lcd i jedyny sensowny zakup to indivision AGA

Ostatnia modyfikacja: 27.08.2011 10:17:01
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem