[#31] Re: Zmodyfikowany Kickstart

@damianx, post #30

Jeżeli masz legalny KS3.1 + legalny AOS3.9 to mogę przygotować uniwersalny kick. Czyli dokładnie to samo co widzisz teraz. Jeżeli masz kupiony klucz do bibliotek matematycznych pod 060 i ich obsługę masz zainstalowaną w systemie to również mogę je wrzucić. Info na priv.
[#32] Re: Zmodyfikowany Kickstart

@stachu100, post #29

Stachu, jak wygląda kwestia różnicy prędkości pomiędzy kickstartem zmapowanym a fizycznym? Problem 1MB ROMu można rozwiązać usuwając workbench.library i wrzucając na dysk, do ROMu trzeba wtedy wgrać wbfind z kicka od A4000, co rozwiązuje problem mapowania, ale wtedy jak ktoś uruchomi dyskietkę z workbenchem, to bez workbench.library na dyskietce nie zadziała.
[#33] Re: Zmodyfikowany Kickstart

@stachu100, post #29

Warto jeszcze wrzucić dos.library by Don Adan. Oszczędność bodajże 8kB. Zero problemów. Można dodać modowane scsi.device by Cosmos.

Pozostałych bibliotek Cosmosa do ROMu lepiej nie wrzucać. Są pełne bugów i niezbyt stabilne.
[#34] Re: Zmodyfikowany Kickstart

@tom256, post #33

Pozostałych bibliotek Cosmosa do ROMu lepiej nie wrzucać. Są pełne bugów i niezbyt stabilne.

Na pewno nie wolno wrzucać exec.library by Cosmos. Nowe nie znaczy lepsze. pomysł

Co do szybkości KS w EPROm-ie versus KS zmapowany w Fast RAM: Oczywiście zawsze wygrywa KS zmapowany do Fast RAM. Nie ma niespodzianek. A jak wielkie są to różnice "odczuwalne" to już zależy od turbiacza. Przy Blizzardzie 030 jest to prawie nieodczuwalne. Przy Blizzardzie 1260 - już tak.
[#35] Re: Zmodyfikowany Kickstart

@rafgc, post #32

', ale wtedy jak ktoś uruchomi dyskietkę z workbenchem, to bez workbench.library na dyskietce nie zadziała. '

No właśnie coś nie zadziała, dlatego dla mnie taka opcja odpada.

Moja ostatnia wersja Kicka do A4000D:

ROM3.1
dodatkowo:
-exec 44b1 by Piru
-console device 40.10
-dos library 40.3 by Don_Adan
-filesystem resource 45.10
-filesystem 45.16
-ram-handler 44.24
-ramlib 40.3
-scsi.device 44.2 by Doobrey
-trackdiks 40.2

dodatki z blizkick:
fixmath403
patchmath020

Z 512kB zostaje jakieś 5kB wolnego

I niestety nie wszystko się mieści :/

Sprawdzane pod WinUAE,działa.
Dziwi mnie tylko że pliki z A1200 i A4000 mają różne wielkości pomimo tej samej wersji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem