[#11]
Re: Zmiana trybu wyswietlania przy uruchomieniu A1200
@altcomputing,
post #9
Nie ma co wklejac, ani tym bardziej jak.
Bo nie mam w tej chwili mozliwosci przerzucenia pliku na PC by jego tresc zamiescic na forum ;)
W kazdym razie dzieki za oswiecenie mnie, bo nie wiedzialem ze tak prosto mozna manipulowac gotowymi ustawieniami Amigi ;)
Wiec chyba wychodzi jakim noobem jestem :D
Udalo mi sie namierzyc odpowiedni plik przez DOpus, bo pokazal ENVARC I ENV jako osobne woluminy. Jednak nadal nie wiem gdzie sie one mieszcza na dysku, a pewnie gdzies siedza ;)
A BTW mam dziwne pytanie na ktore nie znalazlem odpowiedzi.
Mianowicie czy majac zainstalowanego na dysku Workbencha, w takiej konfiguracji jaka mam, da sie z tego odtworzyc czysta dyskietke WB?
Bo jak juz pisalem nie mam mozliwosci zgrania odpowiedniego ADF'a z PC na Amige aktualnie, a takiej dyskietki nie mam. AFAIK majac Amige ma sie od razu z automatu Workbencha, odpowiadajacego wersji ROMowi ktora amiga posiada w sobie, dlatego instalke na CF preparowalem sobie na PC pod WinUAE. Z obrazow ADF znalezionych w sieci.
A nie chce sie za bardzo bawic dzialajacym na CF w Ami systemem, w obawie o to ze moge go niechacy unieszkodliwic ;)
I wtedy w razie czego nie mam narazie mozliwosci posilkowania sie czyms z aminetu, badz reinstalem na WinUAE